Stránka 1 z 2

Jak TOMU říkáte doma?

Napsal: 23 led 2013, 08:35
od BOBOBO

Napsal: 23 led 2013, 08:56
od bu2520
asi tak bývalému rumu se říká tuzemák, tak se pomazánkovému máslu bude říkat pomazánkové. Sice to jitří bývalé vzpomínky , ale upřímně já jsem rád když si koupím máslo a je v tom máslo, když koupím špekáček a je to špekáček a ne soja s kůží. Dříve u nás byly propracované normy a jakosti, dnes si člověk nemůže být jist co si koupil dokud neokusí. Tak že já vím a budu vědět co je tuzemák i pomazánkové a nemám s tím problém.

Napsal: 23 led 2013, 09:14
od BOBOBO
Ale mně by nevadila ta změna , ale mechanizmus k ní . Stejně zatím dochází k znekvalitnění snad všeho s původní značkou , tak je snad i lepší tomu vzniklému bordelu jiné jméno dát .

Napsal: 23 led 2013, 09:19
od Yarda1
Já to pomazánkové máslo občas kupuji v TESCu. A někdy sáhnu po tom co se prodává pod značkou TESCO. A v sousedním regálu je kelímek skoro stejný, akorát na něm není napsáno "pomazánkové máslo", ale "pomazánkový krém". A tam už máslo není, je tam místo toho cosi rostlinného. Slavná C. & K. Evropská ůnyje mne naučila studovat složení potraviny než si ji dám do vozíku.
V jednom obchodu mají na nákupních vozících lupy, aby kupující mohli přečíst miniaturní písmenka co jsou na obalech zboží.

Napsal: 23 led 2013, 11:40
od jandu
Má to pomazánkové niečo s maslom, okrem slova "maslo" vôbec niečo spoločné? To čo sa u nás predáva s podobným názvom je totiž forma pokrmového tuku a s maslom nemá nič spoločné. Je to iba zavádzanie spotrebiteľa a budí v ňom domienku, že kupuje mliečny-maslový výrobok.

Napsal: 23 led 2013, 11:54
od Yarda1
jandu píše:Má to pomazánkové niečo s maslom, okrem slova "maslo" vôbec niečo spoločné?
http://www.prozeny.cz/magazin/zdravi-a- ... a-jsou-nej

Napsal: 23 led 2013, 12:29
od jandu
Aha, ja som mal na mysli balenie ako maslo, ale s názvom Masielko (a pod). Masielko nemá s maslom totiž nič spoločné.
http://peniaze.pravda.sk/spotrebitel/cl ... originaly/

Napsal: 23 led 2013, 15:16
od MetalGod
Pomazánkový máslo, i když máslo neobsahuje, díky čemuž je název trochu zavádějící, je původní název, není důvod ho měnit, alespoň ne takovej, jako třeba u uzenin, co udírnu nikdy neviděly (namísto toho se koupaly v jakýsi pochybný lázni, jíž se říká kouřový aroma), jako třeba u "sýrů" z rostlinných tuků, stejně tak bych zakázal názvy úsporná žárovka, LED TV, LED žárovka, udávání výstupního výkonu podle PMPO a další.

Napsal: 23 led 2013, 16:37
od ok1hga
tady je vidět, k čemu vlastně tu "Evropu" máme !
zbytečně vyhozené peníze, které chybějí jinde !
. . . copak je tu všechno tak špatné ?

Napsal: 23 led 2013, 16:52
od mtajovsky
bu2520 píše:ale upřímně já jsem rád když si koupím máslo a je v tom máslo, když koupím špekáček a je to špekáček a ne soja s kůží...
To já taky, ale tohle srovnání trochu kulhá. Zatímco se špekáček se sójou, kůžemi, dextrózou a ledem snaží tvářit jako pravý a je to hnus, tak pomazánkové "máslo" se jako pravé máslo tvářit nesnaží a není to ani jeho levná náhražka. Je to celkem kvalitní jiný výrobek, pouze s podobným jménem.

Napsal: 23 led 2013, 19:49
od sambiliong
Šípkový čaj taky nemá nic společného s čajovníkem, pampeliškový med nikdy nebyl v úlu a, dámy prominou, větrové bonbony přeci nezpůsobují meteorismus. Tak proč vadí pomazánkové máslo?

Napsal: 23 led 2013, 21:11
od p32
Nemáte někdo návod na domácí špekáčky ? Tak nějak bude zásoba masa a sádla, tak by se to hodilo. Díky. :wink:

Napsal: 23 led 2013, 23:31
od MetalGod
Pé třicet dva: Tobě gůgl nefunguje? Třeba tenhle recept vypadá pěkně
A když se to povede, tady je recept od mýho kamaráda na utopence (jeho slovy):

Nálev:
1 litr vody
1 litr octa
smíchat, dát vařit, přidat pepř celý černý (20ks), nové koření (10ks), bobkový list (5ks), malinko tymiánu.
Vařit max 1 minutu. Nechat schladit, když to leješ do utopenců musí to být absolutně studený!!

Na 2 5l sklenice potřebuješ asi 12 špekáčků (kvalitní od řezníka, ne papírový z Kauflandu za 30 Kč kilo), nakrájet na osminy.
3-4 cibule nakrájet na půlkolečka
sklenici kysaného zelí (pokud možno domácí, hodně to ovlivní chuť)
chilli papričky

No a pak už jen do sklenic vkládáš jednotlivé ingredience a zaleješ nálevem (STUDENÝM!!), zavřeš sklenice a dáš na 2 týdny do lednice.

Po 2 týdnech to sežereš.


Pouze dodám, že za 15 minut jsme v šesti sežrali 2 pětilitrový sklenice, jak to bylo dobrý!

Napsal: 24 led 2013, 06:56
od bu2520
jen bych doplnil pro zjemnění dát do nálevu tři lžíce oleje a svařit s nálevem cibulku na kroužky , špekáčky jen naříznu a do řezu máznu hořčici trošku pepře kroužek cibule z nálevu a proužek sterilované kápie :-)
Jo a to hlavní nezapomenout špekáčky důkladně oloupat

Napsal: 24 led 2013, 08:00
od BOBOBO
Dělám to podobně jako ty , ale bez oleje , BU2520 , je jen problém vydržet tu dobu , až už sou ! :hungry: Stále plánuji to odříkání dle mtajovského , který nyní zkouší lidi na svarforu . :D To má možná z toho .