Stránka 1 z 2

Poľská konzerva - chrobák

Napsal: 13 úno 2018, 17:07
od jogo9
Poľsko - vraj odpad pre vývoz, a kvalita pre domácich 8O

Táto konzerva evidentne nebola určená prioritne pre cezhraničných fajnšmekrov..

Síce som to včas zadržal, a nevykotil do polievky celé, cez to všetko tá šla dolu rúrou - o taký výluh som skutočne záujem nemal..

Napsal: 13 úno 2018, 17:12
od jezevec
Naděláš..., vždyť v Asii je to jako delikatesa, stačí troch osmahnout...

Napsal: 13 úno 2018, 17:15
od Michal22
A hlavně nám furt říkají, že je chov dobytka neudržitelný, že se budeme muset broukama v budoucnu krmit.
Tak si zvykej :-)
Naši žlutí kamarádi jsou už o krok kupředu, cpou nám je i do asijské kuchyně : https://ekonomika.idnes.cz/uzavrene-bis ... 0_test_mav

Napsal: 13 úno 2018, 17:36
od termit256
Proc z te prasive zeme vubec neco kupujete.

Napsal: 13 úno 2018, 17:37
od jogo9
Nj, bolo mi ľúto vyhodiť už skoro hotový hrnčisko, plný starostlivo nakrájanej zeleniny - možno keby bol čistokrvný.. pozná niekto čo je to za mrchu?

edit to termit256: je to dosťahovaný pozostatok dlhšieho pracovného pobytu rodiny.. už to bolo síce pár dní po záruke, ale myslím že tomu chrobákovi to bolo jedno..

Napsal: 13 úno 2018, 17:50
od EKKAR
Klidně to moh bejt Potemník černý nebo Potemník domácí - druhy škodící v potravinovejch skladech ... Larvy jsou v chovu používaný jako krmení pro "pety" = "mouční červi" pro drobný hlodavce, ptáky, masožravý plazy a podobný zvěrstva ...

Napsal: 13 úno 2018, 18:17
od sinclair
termit256 píše:Proc z te prasive zeme vubec neco kupujete.
Nesjpíš proto, že kolikrát není na výběr a z danýho segmentu, v daným obchodě nic jiného nemají.
Nebo myslíš, že by naši lidi dobrovolně žrali sračky, kdyby měli na výběr?

Napsal: 13 úno 2018, 18:23
od jezevec
sinclair píše:...Nebo myslíš, že by naši lidi dobrovolně žrali sračky, kdyby měli na výběr?
Ano žrali, hlavně když je to v "akci", bohužel.
To není výkřik do tmy, ale zkušenost.
K té konzervě, v tom množství se to stát může a taky stává u každého výrobce.

Napsal: 13 úno 2018, 18:31
od rnbw
Ked maju len polske, tak to beriem rovnako ako keby nemali ziadne - nic nekupim.

Napsal: 13 úno 2018, 18:59
od Achab
Jeden brouk nic není, na jatkách v Chicagu svého času pomleli do konzerv i pár zaměstnanců...

Napsal: 13 úno 2018, 19:17
od termit256
rnbw píše:Ked maju len polske, tak to beriem rovnako ako keby nemali ziadne - nic nekupim.
Moje rec.

Napsal: 13 úno 2018, 19:24
od jogo9
jezevec píše:.....v tom množství se to stát může a taky stává u každého výrobce.
Určite záleží na technológii aj miestnej hygiene - ale aj na miestnom šlendriánstve..

Napsal: 13 úno 2018, 20:04
od ZdenekHQ
Poláci zrovna přepínali výrobu pro zmíněné "žluťáky". Sice to chroust není, ale místo "groszek" tam měl být nápis "chrabąszcz"... :)

Nebo jen "chrząszcz"...

P.S. Biegacz skórzasty (Carabus coriaceus) :D

Napsal: 13 úno 2018, 20:27
od Nakadah
Tohle mi nepřijde jako Potemník. Tenhle kousek má delší nohy a trošku jinou stavbu těla. Tipoval bych to na střevlíkovitého brouka - snad Hrbáč osenní nebo Střevlíček. Kadžopádně je to plně bio příloha potraviny, žádný syntetický hnůj. Dalo by se to brát jako přidaná nutriční hodnota.

Jinak moje bábi říká, že z Polska není ani vítr dobrý...

Napsal: 13 úno 2018, 21:14
od pepik9
Stane se. Jenou jsem měl v tlačence z kantýny masařku. Mezi bramborama v závodní jidelně něco čouhalo, pod bramborou vařenej cvrček.