Stránka 1 z 2

restaurace-stravování

Napsal: 23 říj 2018, 20:25
od vasilceral
Pánové, courám se po republice a občas mám i hlad. A tak nezbývá než navštívit ňákou krčmu. V sobotu jsme se vraceli z Brna- Špilberk a tak jsme někde chtěli pojíst. Burger přeplněný a tak jsme jeli dál. A tu u cesty motorest Zlatá studna v Sebranicích. Kéž by nám někdo zlámal nohy před vchodem, plný lokál, hosté asi spokojený a tak jsme objednali jídlo. Do půl hodiny už bylo na stole, hlad je hlad ale ta pachuť na patře, nic horšího se z naším zdravím nestalo. Ale takové kuchaře by v koších měli máčet dlouhodobě ve Vltavě či podobných tocích. Máme pár vyzkoušených šenků kde se slušně nadlábnete a bude Vám chutit. Jestli znáte výborné restaurace tak sem s nimi, hodně se motám po státě a dám na vaše rady. Má je v Lázních Bohdaneč na náměstí, ve Dvoře Králové v rohu náměstí a penzion ve Staré Pace. Místní pojmenování už nemám v kebuli, jen vizuálně místa.

Napsal: 24 říj 2018, 16:02
od ZdenekHQ
Co se týká Moravy, tak zatím nikdy nezklamala http://www.uhavlu.cz/ a hospoda v Protivanově na náměstí - http://www.pohostinstvialfa.cz/

Ale nějakej čas jsem ani v jedné nebyl, takže bez záruky.

Napsal: 24 říj 2018, 20:46
od zouzel1
Sice jsem už tam nějakou dobu nebyl, ale když jsem kolem dost často jezdil, vždy jsem se stavil na oběd a výborně a levně vařili... zouzel
https://www.facebook.com/Motorest-Na-V% ... 559090739/

Napsal: 24 říj 2018, 21:21
od ZdenekHQ
Škoda třeba Zlatýho muflona ve Šternberku, tam pamatuju časy, že sice jídlo stálo dvojnásobek,než v jiných hospodách, ale přinesli narvanej velkej talíř jídlem a přílohu na druhým talíři, protože by se tam nevlezla.

Pak se začaly zmenšovat talíře, porce, atd.

Ale jinak prostředí super, v létě tam dělali i nějaký venkovní akce.

Ovšem oni jsou "minutkoví". Guláš, co jsme si narychlo dali a půl hodiny si počkali, byl otřesnej, protože maso dělaný extra a k tomu dodělaná "omáčka". Něco málo za ty léta vaření už poznám.

Já jsem na hotovky.

Napsal: 24 říj 2018, 21:24
od vasilceral
Kolegové díky za info, založím si adresy. A pro ostatní kolegy, berte tyto info pro další rozšíření dobrého bydla jak v naší vlasti, tak můžem i v okolní krajině. Mě opět čeká cesta na sever a tak mohu sem dát info o dobrém parkingu a kam se posílit aby to unes náš měšec. Přeju štastné návraty k rodině a žádný karambol. Osobně řídím 51 let a krom karambolu v mlze, na služebním Trabantu prasklý blinkr a renovované NSU připravené na novou renovaci. Ahoj.

Napsal: 24 říj 2018, 23:42
od Celeron
vasilceral píše: Má je v Lázních Bohdaneč na náměstí,
Jestli myslíš tuhle knajpu vpravo, tak s ní mám neblahý zkušenosti. Zašel jsem tam na dlabanec když jsem čekal než máti propustí z lázní. No už tam nikdá nevstoupím, cca 6 hodin po té jsem se pos..l až za uši. :evil:

Napsal: 25 říj 2018, 05:02
od EKKAR
Bejvávalo, že vyhlášená kuchyň se dala vošmakovat v hospodě v Česticích na I/11 mezi Častolovicema a Týništěm nad Orlicou, ale už to taky vodnés čas. Slušně nadlábnout se dá v restauraci Lípa ve stejnojmenný dědině na tý samý silnici, jen o cca kilák a půl dál směrem k Týništi. Hned vedle je i benzínka, tudíž lze napojit i koně. Aktuálně ji vede tuším uherskej MOL. Další slušná reštyka je Roubenka v samotným Týništi n/O - je hned u prvního sjezdu z I/11 do města, schovaná vpravo od cesty za Billou. Těsně před sjezdem je ve směru od Vamberka i další pumpa, ta dlouhý léta patří Benzině (Orlen Pšonsko). Tenhle výčet platí pro směr do Hradce Králové. Další hospody na I/11 jsou mimo moje častější trasy.

Na cestě I/14 mezi Vamberkem a Svitavama/Lanškrounem můžu doporučit formanskou hospodu v Libchavách - akorát má zavříno o víkendech. Slušně pojíst v Libchavách jde i dál směrem k Ústí n/O v hospodě U džbánu. V samotným Údolí Opic u cesty není žádná slušná dlabancovna, možná mě někdo prokleje, ale přímo u cesty tam fakt není nic. Musí se zajet do centra, nebo navopak pár kiláků mimo. Kdo si troufne na trať závodů do vrchu "Ústecká 21", může zkusit odbočit z tranzitního průtahu I/14 směrem na Litomyšl, podjet koleje hlavního koridoru, za nima přejet mostek přes říčku Třebovku a za mostkem už tam rvát za dva za tři serpentinama krpálem málem jak střecha až na vršek k "Chatě na Andrlově chlumu". Vaří tam mimo obyčejnýho jídla i zvěřinu jako hotovky i jako minutky a musím říct že dobře. Další fest gut reštyka je v ústecký části Hylváty, říká se tam "Na rychtě", ale to už je docela hustá snobárna na vobyčejnou českou držku. Ceny tomu odpovídají, i když kvalita tam fakt je.
U nás v Český Vepřový je to tak nějak všelijak. Restaurant Bohemia hned na kraji ve směru od Ú/O je takovej střídavě oblačno. Mají období, kdy tam je good cook a stojí za to tam zapadnout a jsou doby, kdy tam málem nemá kdo vařit a jídlo je spíš za trest. Mění se to tam jak počasí v dubenci a já už se tam odmítám chodit ztrapňovat tím, že když si poručím jídlo bez navrchu pohozenýho a zapečenýho sejra, tak že trvám na tom, aby tam nebyly ani stopy po tom, že tam někdo ten sejra stejně hodil a pak nahonem lžičkou sundával pryč a obsluha aby se mě nesnažila přesvědčovat vo tom, že ty stružky roztavenýho hermelínu jsou neupečenej bílek z volskýho voka. Prostě takhle se přede mnou shodili naposledy - i přes to se najdou lidi, kterým tam chutná.
Další "vyhlášená" hospoda je "Pivovar u Faltusů" - v centru hned vedle historickýho Starýho námèstí v Moravský ulici. Mají tam vlastní minipivovar, ale kuchyně chutná jen někomu - je to mix český a patrně skopčácký, italský a žabožroutský kuchyně, ale recepty jsou takový moc do světova - normální maso s omáčkou a knedlíkem nebo řízek s bramborem tam nenajdete, když už je řízek, tak s bavorským bramb.salátem s kapustičkama a podobný vylomeniny. Prostě než tam, to už jdu radši k Číňanům na kung-pao z kuřeciny.

Dál směrem na Svitavy v obci Opatovec se vyplatí zabočit z novýho obchvatu na konci u opatoveckýho rybníka (prostě ten konec blíž ke Svitavům) - hospoda je hned u cesty přes dědinu v jedný moderní stavbě se samoškou. Vařej tam dobře vždycky, ale když v kuchyni šéfuje chlap, vařej výborně. Druhej mančaft šéfovanej babou už takovou pověstnost nemá.

Dál na Moravu bych Vasila poslal ne do Sebranic, ale o pár kiláků dál do Lipůvky, kde mají formanku taky a výbornou. Za Lipůvkou je zas pumpa MOL. Dobře se žere i v reštyku "Ve sladovně" v Černý Hoře nebo i naproti za kruhákem v non-stopu. Aktuálně se přes kruhák jezdí jen od Šalingradu, bo před ním tam mají ten most zralej na spadnutí jak v talošský Padově... Včil už mě žádná doporučeníhodná putyka nenapadá, možná časem ještě něco vyplave.

Napsal: 25 říj 2018, 08:31
od p32
Pokud by bylo u Havlů plno, tak kousek vedle v Dolanech je taky dobrá restaurace.

Napsal: 25 říj 2018, 10:17
od decmen
Když jsem ještě jezdíval ven, směr D a dál, tak hlavně při návratu byla moje první zastávka ve vsi Hory, je to kousek z Varů směr Vojtanov,Pomezí.
Pravidelně jsem si dával řízek (přes celý talíř), 6 houskových knedlíků a zelí.
To byl orgasmíček ! a celý asi za 120,-Ká !
Jak to tam vypadá teď, nevím. Je to už asi 15let, ale pro nás s kakamionem to byla jasná volba .

Napsal: 25 říj 2018, 12:32
od Sadra17
a co se držet Zdendy ? https://prima.iprima.cz/porady/ano-sefe komu dal hvězdu tak tam nebudou vařit špatně :wink:

Napsal: 25 říj 2018, 15:40
od Celeron
decmen píše: Pravidelně jsem si dával řízek (přes celý talíř), 6 houskových knedlíků a zelí.
Ten řízek byl obalenej nebo příroda? Jestli obalenej, tak to je zajímavý že ho tam dělaj, má to být podkrkonošská specialita.

Napsal: 25 říj 2018, 16:10
od ZdenekHQ
Pokud vím, tak to má původ v Německu. Trochu divočina, ale protože je to celkem pracný, tak nebudu protestovat.

Jinak viz Pavlišovský řízek nebo Úpický řízek.

Napsal: 25 říj 2018, 16:31
od Celeron
Pokud to nevíš, Úpice a Pavlišov byly před 70 lety německý Sudety. :)
Schnitzel mit knodel a sauerkraut :wink:

Napsal: 25 říj 2018, 16:33
od decmen
Přesně tak, obalenej, smaženej. Zove se Úpický, Pavlišovský, Plzeňský....to nejde popsat, to se musí prožít :D
Jen jedna blbka tuším někde v Tanvaldu, když jsem jí řekl co chci, tak nevěděla. Tak jsem jí řekl, že chci smaženej řízek, houskový knedlíky, zelí, a trošku přelejt šťávičkou.............
Přinesla mi řízek, knedlíky, zelí (ale červený !!! ) a k tomu polívkovou misku a v ní 1/2 litru nějakýho naředěnýho guláše. No, na zabití !!!

Napsal: 25 říj 2018, 16:39
od ZdenekHQ
@Celeron. Samozřejmě. Pak je ale potřeba napsat, že je to německá specialita. Do podkrkonoší patří spíš houby, brambory, a i to zelí. :D