poznáte stroj na fotce?

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
curilus
Příspěvky: 12
Registrován: 25 črc 2019, 02:00

poznáte stroj na fotce?

#1 Příspěvek od curilus »

Dobrý den,

Neví nějdo o jaký typ/model/značku jde ? Pořídil jsem ho přes bazar a rád bych k tomu zkusil dohledat nějaké papíry nebo informace jak vyměnit olej a přetěsnit kapající olej.
Děkuji za každou radu nebo podmět kde mohu získat nějaké informace.
Přílohy
20190919_213033_optimized.jpg

Uživatelský avatar
Sandal
Příspěvky: 2393
Registrován: 22 kvě 2006, 02:00
Bydliště: Posázaví (JN79LT)

#2 Příspěvek od Sandal »

Snad to bude Savaria KH20.Pochybuju že seženeš nějaký díly.
Normálně to rozeber a zjisti co je třeba.Simering seženeš a papírový těsnění vyrobíš třeba ze zeleneho papíru ROTO Z55 nebo podobnýho.

PS: Takový hnětač ale menší by se mi hodil.Občas peču rohlíky a na to těžký těsto by to bylo ideální.Zkoušel jem udělat těsto jen z 0,5 kg mouky a vzal na to ruční mixér a pochopitelně se strhlo plastový ozubení.Dělat těsto rukama je pěknej opruz a člověk aby byl Rambo.Chudáci hospodyně v dřívějších dobách, co museli zadělávat na chleba rukama.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)

Uživatelský avatar
Michal22
Příspěvky: 7655
Registrován: 28 bře 2012, 02:00
Bydliště: Brno

#3 Příspěvek od Michal22 »

Sandale, a zkoušels dělat těsto v pekárně?
Moje máti peče výborné buchty, koláče, občas i rohlíky, bez pekárny už neudělá ani kousek těsta.
Civilizace založená na oboustranné lepící pásce nemůže dobře skončit...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

Na tohle míchání používám domácí pekárnu. Pak to vyklopím a upeču chleba klasicky v troubě (nebo uvařím knedlíky).
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#5 Příspěvek od kejki »

Díly na staré velké roboty zase nabízí pravidelně někdo na sbazaru, nebo bazosi.

Sandal:Nevím kolik děláš těch rohlíků, ale UKS 26 měl i hák na hustší těsta, stejně jako ZU01. V UKS 20 a 23 zadělávají boilies (snad se to tak píše) a to je knecht tuhý lepkavý a ten motor to dá. Jen je to dneska drahé.

Uživatelský avatar
Sandal
Příspěvky: 2393
Registrován: 22 kvě 2006, 02:00
Bydliště: Posázaví (JN79LT)

#6 Příspěvek od Sandal »

Michal&Zdeněk:Ne nezkoušim.Mě to přijde takový umělý a bez citu.Navíc domácí pekárna neumí rohlíky :wink:
Přítelkyně peče chleba ale klasicky, takovej ten kulatej křupavej.(edit:Jo blbě jsem to pochopil.Jen umíchat těsto)To jsem nezkoušel protože nemáme doma pekárnu.

kejki:Jen pro vlastní potřebu z 1kg mouky.Je z toho na 20-22 rohlíků.

Ty na obrázku, jsou moje úplně první, co jsem kdy pekl :lol:
Přílohy
P1010062.JPG
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)

Uživatelský avatar
curilus
Příspěvky: 12
Registrován: 25 črc 2019, 02:00

#7 Příspěvek od curilus »

sandal : ok děkuji zkusím něco pohledat ale je mi jasné že lepší bude to rozdělat a zajít koupit nový díl dle starého...mám známeho co prodává ložíska, o-kroužky, smanžety....tak snad něco napasuji.
Mám doma ještě UKS 23 který pro mě byl malý a pujde asi z domu.

Ondra

Uživatelský avatar
curilus
Příspěvky: 12
Registrován: 25 črc 2019, 02:00

#8 Příspěvek od curilus »

Nemáte někdo zkušenot jaký olej se do toho leje?

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#9 Příspěvek od kejki »

To nevím.
Ale mísa u ZU01 měla s 1 kg mouky, 0,75l mléka a necelým kilem škvarků tak akorát. Už to občas přelézalo destičku na hřebenu a špinilo hřídelky. (Bylo tam i droždí a sůl)

termit256
Příspěvky: 10071
Registrován: 06 pro 2007, 01:00

#10 Příspěvek od termit256 »

curilus píše:Nemáte někdo zkušenot jaký olej se do toho leje?
Do testa na rohliky nebo do masiny?
Do prevodovky bych nalil prevodovy olej treba PP80, co do rohliku netusim.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ZdenekHQ »

Do rohlíků se dávalo sádlo, než nějakej vůl vymyslel levnější náhražku a tak z nich vyrobil materiál na silentbloky.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
curilus
Příspěvky: 12
Registrován: 25 črc 2019, 02:00

#12 Příspěvek od curilus »

do rohlíku mi to je jedno ty já nepeču ale do převodovky hnětače potřebuji něco nalít musím...
Někde mi to tam trochu kape tak to chci zkusit rozdělat a přetěsnit ale jelikož zkušenost nemam žádnou s tímto tak uvítám každou radu kde bych měl začít. Zda to jde od spodní strany stáhnout přes řídel nebo musím jít z vrchu.

Uživatelský avatar
curilus
Příspěvky: 12
Registrován: 25 črc 2019, 02:00

#13 Příspěvek od curilus »

termit256 píše:
curilus píše:Nemáte někdo zkušenot jaký olej se do toho leje?
Do testa na rohliky nebo do masiny?
Do prevodovky bych nalil prevodovy olej treba PP80, co do rohliku netusim.
koukal jsem na ten PP80 a to je "normální" převodový olej. čekal bych že je to potravinářský stroj tak se tam leje něco "potravinářsky" nezávadného něco jako řepkový olej aby při úniku neznehodnocovalo míchané potraviny...snad mě chápete.
našel jsem třeba toto:
http://www.namazat.cz/index.php/potravi ... dove-oleje
https://www.prodejoleju.cz/potravinarske-oleje/
ale jsou to pálky tak proto se ptám abych nevyhodil zbytečně prachy

termit256
Příspěvky: 10071
Registrován: 06 pro 2007, 01:00

#14 Příspěvek od termit256 »

PP80 je obycejny prevodovy olej. Bud bude olej dobry pro prevodovku, nebo na smazeni rizku, oboji zaroven ale nepujde. Olej z prevodovky ti do testa chcat proste nesmi. Do kombajnu taky nelijou jedly olej a pritom prichazi do styku s obilim vic nez prevodovka z mixeru.
Ty potravinarske oleje jsou urcene pro ruzne pohyblive casti, dopravniky apod. ktere prichazi primo do styku s potravinami. Timto olejem bys mel mazat treba ty dve paky po stranach ktere drzi kastrol u tveho mixeru. Kup tam za par kacek gufero a nebudes tam muset lit drahy olej kterym budes dochucovat rohliky. Pred casem jsem holkam v hospode do podobneho stroje dolival olej a v navode byl psany prave tento.

Uživatelský avatar
curilus
Příspěvky: 12
Registrován: 25 črc 2019, 02:00

#15 Příspěvek od curilus »

ok to mi na vysvětlení stačí. pravě my přišlo nesmysl tam nalit tak drahý olej...
to kapání je věc druhá kterou musím tak jako tak odstranit.
A nevím proč mě tu spojují s rohlíky... já tam míchám těsto na kuličky pro ryby. ten příspěvek s rohlíky sem v podstatě nepatří.

Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“