Stránka 1 z 2

poznáte stroj na fotce?

Napsal: 10 říj 2019, 14:38
od curilus
Dobrý den,

Neví nějdo o jaký typ/model/značku jde ? Pořídil jsem ho přes bazar a rád bych k tomu zkusil dohledat nějaké papíry nebo informace jak vyměnit olej a přetěsnit kapající olej.
Děkuji za každou radu nebo podmět kde mohu získat nějaké informace.

Napsal: 10 říj 2019, 14:56
od Sandal
Snad to bude Savaria KH20.Pochybuju že seženeš nějaký díly.
Normálně to rozeber a zjisti co je třeba.Simering seženeš a papírový těsnění vyrobíš třeba ze zeleneho papíru ROTO Z55 nebo podobnýho.

PS: Takový hnětač ale menší by se mi hodil.Občas peču rohlíky a na to těžký těsto by to bylo ideální.Zkoušel jem udělat těsto jen z 0,5 kg mouky a vzal na to ruční mixér a pochopitelně se strhlo plastový ozubení.Dělat těsto rukama je pěknej opruz a člověk aby byl Rambo.Chudáci hospodyně v dřívějších dobách, co museli zadělávat na chleba rukama.

Napsal: 10 říj 2019, 15:24
od Michal22
Sandale, a zkoušels dělat těsto v pekárně?
Moje máti peče výborné buchty, koláče, občas i rohlíky, bez pekárny už neudělá ani kousek těsta.

Napsal: 10 říj 2019, 15:31
od ZdenekHQ
Na tohle míchání používám domácí pekárnu. Pak to vyklopím a upeču chleba klasicky v troubě (nebo uvařím knedlíky).

Napsal: 10 říj 2019, 16:24
od kejki
Díly na staré velké roboty zase nabízí pravidelně někdo na sbazaru, nebo bazosi.

Sandal:Nevím kolik děláš těch rohlíků, ale UKS 26 měl i hák na hustší těsta, stejně jako ZU01. V UKS 20 a 23 zadělávají boilies (snad se to tak píše) a to je knecht tuhý lepkavý a ten motor to dá. Jen je to dneska drahé.

Napsal: 10 říj 2019, 16:26
od Sandal
Michal&Zdeněk:Ne nezkoušim.Mě to přijde takový umělý a bez citu.Navíc domácí pekárna neumí rohlíky :wink:
Přítelkyně peče chleba ale klasicky, takovej ten kulatej křupavej.(edit:Jo blbě jsem to pochopil.Jen umíchat těsto)To jsem nezkoušel protože nemáme doma pekárnu.

kejki:Jen pro vlastní potřebu z 1kg mouky.Je z toho na 20-22 rohlíků.

Ty na obrázku, jsou moje úplně první, co jsem kdy pekl :lol:

Napsal: 18 říj 2019, 12:36
od curilus
sandal : ok děkuji zkusím něco pohledat ale je mi jasné že lepší bude to rozdělat a zajít koupit nový díl dle starého...mám známeho co prodává ložíska, o-kroužky, smanžety....tak snad něco napasuji.
Mám doma ještě UKS 23 který pro mě byl malý a pujde asi z domu.

Ondra

Napsal: 15 lis 2019, 18:58
od curilus
Nemáte někdo zkušenot jaký olej se do toho leje?

Napsal: 15 lis 2019, 19:43
od kejki
To nevím.
Ale mísa u ZU01 měla s 1 kg mouky, 0,75l mléka a necelým kilem škvarků tak akorát. Už to občas přelézalo destičku na hřebenu a špinilo hřídelky. (Bylo tam i droždí a sůl)

Napsal: 15 lis 2019, 19:54
od termit256
curilus píše:Nemáte někdo zkušenot jaký olej se do toho leje?
Do testa na rohliky nebo do masiny?
Do prevodovky bych nalil prevodovy olej treba PP80, co do rohliku netusim.

Napsal: 15 lis 2019, 20:24
od ZdenekHQ
Do rohlíků se dávalo sádlo, než nějakej vůl vymyslel levnější náhražku a tak z nich vyrobil materiál na silentbloky.

Napsal: 16 lis 2019, 07:44
od curilus
do rohlíku mi to je jedno ty já nepeču ale do převodovky hnětače potřebuji něco nalít musím...
Někde mi to tam trochu kape tak to chci zkusit rozdělat a přetěsnit ale jelikož zkušenost nemam žádnou s tímto tak uvítám každou radu kde bych měl začít. Zda to jde od spodní strany stáhnout přes řídel nebo musím jít z vrchu.

Napsal: 16 lis 2019, 07:51
od curilus
termit256 píše:
curilus píše:Nemáte někdo zkušenot jaký olej se do toho leje?
Do testa na rohliky nebo do masiny?
Do prevodovky bych nalil prevodovy olej treba PP80, co do rohliku netusim.
koukal jsem na ten PP80 a to je "normální" převodový olej. čekal bych že je to potravinářský stroj tak se tam leje něco "potravinářsky" nezávadného něco jako řepkový olej aby při úniku neznehodnocovalo míchané potraviny...snad mě chápete.
našel jsem třeba toto:
http://www.namazat.cz/index.php/potravi ... dove-oleje
https://www.prodejoleju.cz/potravinarske-oleje/
ale jsou to pálky tak proto se ptám abych nevyhodil zbytečně prachy

Napsal: 16 lis 2019, 09:40
od termit256
PP80 je obycejny prevodovy olej. Bud bude olej dobry pro prevodovku, nebo na smazeni rizku, oboji zaroven ale nepujde. Olej z prevodovky ti do testa chcat proste nesmi. Do kombajnu taky nelijou jedly olej a pritom prichazi do styku s obilim vic nez prevodovka z mixeru.
Ty potravinarske oleje jsou urcene pro ruzne pohyblive casti, dopravniky apod. ktere prichazi primo do styku s potravinami. Timto olejem bys mel mazat treba ty dve paky po stranach ktere drzi kastrol u tveho mixeru. Kup tam za par kacek gufero a nebudes tam muset lit drahy olej kterym budes dochucovat rohliky. Pred casem jsem holkam v hospode do podobneho stroje dolival olej a v navode byl psany prave tento.

Napsal: 16 lis 2019, 17:24
od curilus
ok to mi na vysvětlení stačí. pravě my přišlo nesmysl tam nalit tak drahý olej...
to kapání je věc druhá kterou musím tak jako tak odstranit.
A nevím proč mě tu spojují s rohlíky... já tam míchám těsto na kuličky pro ryby. ten příspěvek s rohlíky sem v podstatě nepatří.