Stránka 1 z 2

Křen

Napsal: 21 dub 2020, 18:39
od Radimosso
Zdar všem ....

Včera jsem trochu pracoval rýčem a vyoral jsem křen, co mi leží v zemi cca 3roky. Nějaká hlodavá svině mi cca 75% úrody ožrala....

Tak řeším co se zbytkem.

Nemáte někdo nějaký zaručený recept, jak uskladnit nastrouhaný křen?

Dík za rady

Napsal: 21 dub 2020, 18:44
od EKKAR
Nastrouhat a "našlapat" do skleniček pod víčka se solí a octem. Nesterilovat, teplem ztrácí ostrost !!!! (Vono stačí už křen strouhat, kdo zažil na vojně v kuchyni přípravu křenový omáčky, ví co mám na mysli - strouhanej křen projde i plynovou maskou typu OM-10B ...)

Napsal: 21 dub 2020, 18:44
od Celeron
Zavařit. Bude z toho v obchodech prodávanej Kremex. :wink:

Napsal: 21 dub 2020, 21:36
od kovar
Zajímavé téma.Dá se uskladnit i v mrazáku!
Ale navážu na tohle téma.
Co děláte z vodou z kvašeného zelí?
U nás jí dokonce v zelenině prodávají! :D

Napsal: 21 dub 2020, 21:40
od jardafiala
kovar píše:Zajímavé téma.Dá se uskladnit i v mrazáku!
Ale navážu na tohle téma.
Co děláte z vodou z kvašeného zelí?
U nás jí dokonce v zelenině prodávají! :D
Já vodu z qašenýho zéli miluju. Tak 2-3 deci studený, to je dobrota. NECHODIT NIKAM DALEKO OD WC!!!!

Napsal: 21 dub 2020, 21:40
od forbidden
kovar píše: Co děláte z vodou z kvašeného zelí?
U nás jí dokonce v zelenině prodávají! :D
Viděl jsem to prodávat už mockrát, v Globusu třeba mají na výběr několik značek, z červenýho, bílýho zelí. Měl jsem chuť na kyselý, tak jsem si to na zkoušku koupil, ale mají to příšerně přesolený.

Napsal: 21 dub 2020, 21:46
od kovar
A už jste to zkoušeli pít při nachlazení jako svařák? :D
Zkuste to přátelé!

Napsal: 21 dub 2020, 22:04
od Radimosso
Při nachlazení piju ohřáté pivo s medem....
Paralen na mě nepůsobí, ale po tomhle jsem zpocený dříve než to dopiju....

Ale prosil bych nějaký konkrétní recept na ten křen ,jinak mi uschne a to málo co mi zbylo budu muset zahodit....

Napsal: 21 dub 2020, 22:29
od Habesan
Také se dá zamíchat do hořčice (která také obsahuje ocet a sůl).

(Přijet si nakopat k nám, protože mám víc než spotřebuju, ti nenabídnu, měl bys to daleko.)

Napsal: 21 dub 2020, 22:34
od Celeron
Radimosso píše: Ale prosil bych nějaký konkrétní recept na ten křen ,jinak mi uschne a to málo co mi zbylo budu muset zahodit....
Zítra se kouknu do bible zavařovače, kde je snad všecko co se urodí v naších šířkách. Zatím žádnej recept nezklamal. :wink:

Napsal: 22 dub 2020, 00:35
od Sadra17
křen v syrovým stavu se dá dobře uchovat v kýblu s pískem :D

Napsal: 22 dub 2020, 08:49
od p32

Napsal: 22 dub 2020, 10:20
od hafca
Když ještě byl domek, dělali jsme křen podle receptu z Labužníka. Je moc dobrej a slova o třaskavé příloze jsou pravda. I trvanlivost je OK.

Napsal: 22 dub 2020, 11:42
od Victronix
Sadra17 píše:křen v syrovým stavu se dá dobře uchovat v kýblu s pískem :D
Potvrzuju. Takto se uchovává ve sklepě i jiná kořenová zelenina.

Napsal: 22 dub 2020, 16:27
od milosak
Před měsícem jsem koupil křen v Tescu, pěknej kousek, na ohni pěkně
klobásy, ale křen vůbec nepálil, žádná chuť, jako když žvejkáš slámu
bez chuti .... :nut: