Stránka 1 z 2

Pekárna Silvercrest unašeč

Napsal: 20 dub 2021, 00:09
od Kvicala_r
Pekárna z lidlu s označením SBB 850 B1. Při míchání celkem pohodového těsta na chleba mi už podruhé udělala, že metla bblíže motoru se netočila. Druhá OK. Poprvé sem myslel, že sem jen metlu špatně zasadil.
Dnes to udělala potvora 2x, mezitím sem pro sichr otočil nádobu, abych vyloučil chybu náhonu v nádobě.

Rozborka snadná YTpomohl. Vše vypadá celkem OK, až na zatemování korunky. Mlátit po tom asi nemá význam. Vypadá to na pochromované železo (je to magnetické).
Jde taková věc plamenem pájet a má to smysl?

Mimochodem, čím namazat ty kluzná futra? je to přece jen pro potravinu a navíc se to zahřívá. Ten hnus co tam zůstal sem musel ipou vyčistit.
Díky

Napsal: 20 dub 2021, 07:50
od keemo
bodovačkou přiheftovat...

Napsal: 20 dub 2021, 08:21
od Eleman
Heftnout COčkem. :wink:

Napsal: 20 dub 2021, 09:08
od Kvicala_r
Jo díky, na CO sem úplně zapomněl a to pro mě dosažtelné bude lépe, než plamen :) O bodovačce vím taky, ale ani netuším jestli je plně provozuschopná.

Napsal: 20 dub 2021, 09:23
od rezis
Zapájet stříbrem....

Napsal: 20 dub 2021, 09:44
od Hifista
U první pekárny mi unašeč vydržel, ale strhnul se z důvodu zatuhnutí ložisek ozubený řemen. Teď u další pekárny už občas kontroluji lehký chod hřídelů v pečící nádobě, aby nedošlo ke zbytečnému k poškození. On ten motor má dosti velkou sílu.

Napsal: 20 dub 2021, 11:58
od Kvicala_r
Jo ten chod sem kontroloval taky. Nikdy nic zatuhlého nevykazoval.Ty bronzová futra chtějí asi občas trošku vyčistit a máznout. Věřím, že ta teplota vazelíně taky neprosívá.
Vypadá při detailnějším pohledu na tu korunku, že tato nebyla úplně perfektní možná už z výroby.
Ty řemeny má B1 typ dva - jeden z malé řemenice motoru na velké plastové kolo první metle a pak mezi hnětači druhý řemen na menších průměrech.

Napsal: 20 dub 2021, 15:54
od Hifista
U té první pekárny jsem ložiska hřídelů namazal silikonovou vazelínou, vyměnil řemen a jelo to ještě asi rok. Pak se něco rozmrvilo s teplotou ohřevu - to už jsem neřešil a koupil pekárnu novou.

Napsal: 25 dub 2021, 16:10
od Behemot
Tak to asi dávat spíš grafitovou vazelínu, ne?

Napsal: 25 dub 2021, 16:26
od keemo
Tyhle mista neprichazi do styku s jidlem takze bych resil asi akorat teplotnou odolnost...

Napsal: 25 dub 2021, 16:36
od Celeron
Esterový olej nebo vazelína. Zdravotně naprosto nezávadný, nežlukne, nekarbonuje, znám jednoho co na tom smažil řízky. Estery člověk netráví, jen se po nich kvalitně "propláchne" :lol:

Napsal: 02 kvě 2021, 14:01
od Kvicala_r
Tak unašeč zavařen CO2. složení cca 30 minut. Alespoň sem trochu máznul ty ložiska FMG vazelínou. Cenově sem s posláním nic rozumnějšího nenašel.
První pečení (3:15 ze sesypaných H/PH/Ž mouky) a OK.. Díky za účast.

Třeba to někomu pomůže

Napsal: 02 kvě 2021, 14:41
od Celeron
Kvicala_r píše: trochu máznul ty ložiska FMG vazelínou.
Taky se dá namazat kokosovou vazelínou. Mám ji ještě z dob, co ji Aritma doporučovala jako nevysychající mazivo na svý mašiny.

Napsal: 02 kvě 2021, 14:48
od Kvicala_r
Jo to mě nenapadlo. Jednu dobu byl doma populární Kokosový olej na všechno od mazání kůže až po kuchyň.

Napsal: 02 kvě 2021, 21:14
od workhard
Kokosový olej v kuchyni tu taky proběhl a musím říct, že je to pěknej humus.