to se mi stlo s rychlovrnou konvicí za střízliva napustím vodu zapnu a jdu na WC za chvilku se vracim zalévám čínskou polívku studenou vodou někdo jí hold vytáhnul ze zásuvky a já jak mám zažitý že je zapnutá nonstop tak jsem to prostě bral jako samozřejmostHabesan píše: V opilosti jim ani nepřišlo divný, že ta trouba nehučí, nesvítí, a netočí talířem.
Nevšimli si ani toho, že ta mikrovlnka není zapojená v zásuvce...
Vaříme při bastlení II
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
I klasická trouba umí zlobit. Zapnete spirály, horkovzduch, strčíte pekáč/misku a odejdete. Trouba svítí a fučí.
Za půl hodiny na vás čučí studená trouba, protože někdo neotočil termostatem...
Za půl hodiny na vás čučí studená trouba, protože někdo neotočil termostatem...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Na to není potřeba ani mít sklerózu - na to stačí, aby se spálilo těleso. Trouba najednou začne mizerně péct, ale když používáte horkovzduch, není výpadek jednoho tělesa tak zřetelnej - až když odejde druhá půlka, trouba najednou netroubuje. To je pak překvápko, když přijdete do kuchyně půl hodiny po zapnutí a v troubě, která normálně hučí i svítí, máte na plechu syrový těsto, resp. v pekáči syrový maso ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Jsem tady vyhrabal nějakej starej recept na "kečup", a tam je na kilo rajčat půl deci octa + 80g sůl + 80g cukr. Jinak opět papriky, feferonky, jabka, cibule, dohromady téměř stejná hmotnost, jako rajčata.
Ono dost záleží, co komu chutná a hlavně, jakou chuť mají ty jabka.
Ono dost záleží, co komu chutná a hlavně, jakou chuť mají ty jabka.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Tohle znám z policejní čalamády, pak chce někdo recept a pošlu záznam toho, co se dalo do flašek, měřítko 15 kg zeleniny a druhá várka 28 kg. Ať si to přepočítaj sami, stejně to nikdy nevyjde stejně s nálevem. Prostě hned píšu jak se to upravilo daný rok, protože ten recept je na webu v 30 variantách.
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Činil jsem čertu dobře a peklem se mně odměnil. Přeladil jsem místnímu zahradníkovi STB, protože se nedostal přes PIN a navíc ten anténní konektor byl ve stavu, že ten střední kolík neměl kontakt, a on mě "zasypal" paprikama a rajčaty, dorazil to vajíčkama.
Asi mě taky čeká akce "kečup"...
Asi mě taky čeká akce "kečup"...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Na nadbytek paprik a rajčat je jednoduchej recept - udělej si lečo do sklenic. Váhový poměry jsou zhruba 1 díl cibule na 2 díly rajčat a 4 díly paprik, ale dá se to i 1:2:2, jen je to víc rajčatovitý. Všecko se pokrájí na zhruba stejný kusy - asi tak 1x2cm, kdo chce, může drobnější. Cibule se osmaží na trošce oleje, na to se nasypou papriky a rajský, osolí se to a podle chuti se může přidat pepř. Pokud jsou pálivý papriky, pepře netřeba - ale záleží na chuti toho kterýho soudruha. Všecko se podusí pod poklicí do měkka a ještě horký naplní do skleniček pod víčko. Před zavíčkováním je potřeba hrdla sklínek otřít, aby víčka seděly na čistým skle. Sterilovat 10 minut varem, vyndat z hrnce a obrátit dnem vzhůru do vychladnutí. Jako základ libovolnýho pikantního dlabance nedocenitelný, doma to dáváme jak do velkejch 0,7l sklenic, tak i do menších, třeba 0,2l od hořčice. V případě nadúrody hub jde takový lečo prokombinovat i s podušenýma houbama, nebo učunit směs cibule : papriky : houby 1:2:2 a rajčata nahradit pálivým kečupem (na kilo paprik 1 čtvrtlitrovej kečup). Zasterilovat a uskladnit - výborná příloha třeba ke grilovanýmu masu nebo jen tak osmažená a zahuštěná vajíčkem k osmaženýmu párku/klobáse a chlebu jako rychlá večeře ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
Ono nejde ani o nadbytek jako o nutnost. Lečo, co se prodává v obchodní síti je naprosto chuťově otřesný. Odzkoušel jsem tři výrobce a všechno stejnej hnus. Kámoška v Hruškovi si mě stěžovala, že to nikdo nekupuje a vracej to prošlý dodavateli. Kyselý a celkově hnusný, téměř k blití.EKKAR píše:Na nadbytek paprik a rajčat je jednoduchej recept - udělej si lečo do sklenic.
Takže i kdybych měl koupit suroviny za draho, tak lečo se dělat musí.
Jo a vřele doporučuju přejet dosedací plochu sklenice pro víčko nehtem proti srsti. Vloni jsem koupil asi 20 nových sklenic a dvě z nich měly škrábanec napříč, takže by netěsnily. Zkušenost z dřívějška když jsem zkoumal proč se dvě sklenice zkazily. Zajímavý bylo, že se při sterilizaci chytly a povolily až později.
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
@EKKAR: Lečo je pro mě nanic, protože jak už jsem psal, nemám moc rád syrový rajčata a v tom leču jsou dost cítit. Takže ho nepoužívám.
Ale pokud potřebuju "lečo" třeba pod kuře, udělám si rychlou verzi na pánvi tak, jak píšeš, osmažená cibule, paprika, trošku zkaramelizovanýho cukru a (bohužel) trošku kvalitního kečupu. Osolit, trošku dokořenit (ale fakt na chuť, musí to být dobrý), provařit a šup s tím pod (teda spíš na) maso, co se mezitím na 200°C v troubě nasucho zatáhlo. Ubrat teplotu, zavřít a nestarat se o to...
Ale pokud potřebuju "lečo" třeba pod kuře, udělám si rychlou verzi na pánvi tak, jak píšeš, osmažená cibule, paprika, trošku zkaramelizovanýho cukru a (bohužel) trošku kvalitního kečupu. Osolit, trošku dokořenit (ale fakt na chuť, musí to být dobrý), provařit a šup s tím pod (teda spíš na) maso, co se mezitím na 200°C v troubě nasucho zatáhlo. Ubrat teplotu, zavřít a nestarat se o to...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, abych dal námět, já ujíždím na čalamádě. Bez rajčat.
Ty letošní kvašáky, kam jsem dal z nouze třešňový listy jsou taky super. Víno(bago) je na podzim bez postřiku plesnivý, višeň nemám, třešeň tomu dává zvláštní dřevitou chuť. A prý je to zdravý.
Ty letošní kvašáky, kam jsem dal z nouze třešňový listy jsou taky super. Víno(bago) je na podzim bez postřiku plesnivý, višeň nemám, třešeň tomu dává zvláštní dřevitou chuť. A prý je to zdravý.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Tak společnost Hamé v okurkách Znojmia začala používat okurky dovezené z Turecka. Za to by se mělo máchat v koši ve Vltavě. I když majiteli Hamé je to jedno, je z Norska, tak je zvyklej na zimu, jen by se vykoupal.
Ale ono je to stejně jedno, stejně je ten lák hnusnej. Jako všechno od Hamé.
Provozní zisk Hamé (zdroj WIKI): −58,9 mil. Kč (2018); −39,7 mil. Kč (2017)
Ale ono je to stejně jedno, stejně je ten lák hnusnej. Jako všechno od Hamé.
Provozní zisk Hamé (zdroj WIKI): −58,9 mil. Kč (2018); −39,7 mil. Kč (2017)
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]