Příroda kolem nás
Moderátor: Moderátoři
Neboli Pokoutník domácí (Tegenaria domestica Clerck) ... Poměrně zajímavej pavouk, svoje sítě staví jako záclony rovnoběžně s povrchama zadních stěn nábytku nebo třeba na knížkách v knihovně, když je za nima volnej prostor. Na rozdíl od "hajzlovejch" pavouků sekáčů se schovává a vylejzá jen v noci když je klid, zato když se taková "panímáma Pokoutníková" zapomene a ve dne vyleze zpoza obejvákový stěny, bejvá v dotyčný domácnosti docela hlučno - černá chlupatá pavoučice 4-5cm velká připomínající miniaturní tarantuli ve spoustě ženskejch spouští hysterický záchvaty ... a to bych já osobně tipoval, že ji v bytě má skoro každej z nás - a často ne jenom jednu
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
- vasekpetr1
- Příspěvky: 802
- Registrován: 20 čer 2005, 02:00
- Bydliště: Hospoda u Třebíče
Věříš, že jsme velice rádi, že je tady na komínu máme? Ty svině holubi nám tu serou hrozným způsobem, že máš někdy strach, do čeho v noci šlápneš. Hlavně na odlehlých místech, kam se chodí na pochůzku jednou za čas a nic je tam nevyplaší.barnodaj píše:Vystrčili zobáčky, pokud dožijou dospělosti, tak to bude stát život tak tisícovku holubů, možná víc. Třetí várka z hnízda, od těchto rodičů, máma je z Německa.
Ale teď se dívám podle toho okolí, že to není dukovanský ventilační komín, ale bude to jiná elektrárna ČEZu .
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám 4m od terasy na cedru holuba hřivnáče. Ale tenhle prý nesere, zato krásně čučí. Jo hrdličky, to byla kadence.
No měl jsem nějaký plány s prořezem a zase smůla. Přece jen je to hezkej půlkilovej pták.
No měl jsem nějaký plány s prořezem a zase smůla. Přece jen je to hezkej půlkilovej pták.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A víš jak dobrý žrádlo jsou nadívaný holoubátka?ZdenekHQ píše: Přece jen je to hezkej půlkilovej pták.
https://www.vitalia.cz/clanky/nadivane- ... idelnicku/
https://www.receptus.cz/pecena-holoubat ... bor-kompot
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Ono to tak jednoduchý není. I to holoubě má poměrně tuhý maso, takže se připravuje spíš skoro "rare", aby bylo měkký, což ne každej zvládá. Pokusy o pečení končí velkým průšvihem. Je to stejný jak s bažantem, to je taky pěkná "potvora" na přípravu. Nejlepší je to semlet na fašírku.
Navíc holub se zabíjí tak, aby v něm zůstala krev, což je taky trošku výjimka.
Navíc holub se zabíjí tak, aby v něm zůstala krev, což je taky trošku výjimka.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]