Padělek?

Vše o nekvalitním materiálu, výrobcích, zboží. Vyslovení vlastního názoru na cokoliv a v mezích slušnosti není nijak v rozporu se zákony této země ani Pravidly EB. Vše ostatní jde automaticky směr koš.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#46 Příspěvek od EKKAR »

Je rozdíl mezi řezáním tkání tak, aby se potom líp zhojily a mezi řezáním materiálů tak, aby se na oddělení vynaložilo co nejmíň energie a řez byl naopak co nejhladší. Vy dva mi proto vysvětlete, proč se na brusu nabroušený řeznický nože následně dobrušujou na kameni a finálně uhlazujou ocílkou nebo proč se ostří (holičský) břitvy jen ohlazuje na koženým řemenu, když "zubatý" by podle vás přeci řezaly líp????
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

termit256
Příspěvky: 10071
Registrován: 06 pro 2007, 01:00

#47 Příspěvek od termit256 »

Ja psal ze neco se reze lip zubatym nozem, neco hladsim. Netusim k rezani ceho je zmineny krivak urcen a jestli neni opravdu jen ojebany. Mam takovej pocit, ze v manualu psali ze na zeleninu neni to hladke ostri moc dobre. Ale ja tyhle veci nezeru, takze nedokazu posoudit. Na maso brousim dohladka.

Uživatelský avatar
PotPalo
Příspěvky: 4565
Registrován: 13 kvě 2009, 02:00
Bydliště: BA-Petržalka :(
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od PotPalo »

Tak napríklad nerezové nožnice sa brúsia na jemne zúbkovano, lepšie strihajú. Po úplne hladkých žiletkovo lesklých hranách sa má niektorý materiál tendenciu šmýkať. V prílohe foto nožníc, ako by to malo vyzerať (na hrane ktorú nieje dobre vidno je to rovnaké). To nieje iba nabrúsené niečim s väčšou zrnitosťou, ale je to plánovane vybrúsené práve na tento profil, zúbky majú rovnomerný odstup.
Přílohy
nožnice.jpg
Zlu sa neustupuje, proti zlu sa bojuje.

Uživatelský avatar
Celeron
Příspěvky: 16140
Registrován: 02 dub 2011, 02:00
Bydliště: Nový Bydžov

#49 Příspěvek od Celeron »

EKKAR píše: Vy dva mi proto vysvětlete, proč se na brusu nabroušený řeznický nože následně dobrušujou na kameni a finálně uhlazujou ocílkou nebo proč se ostří (holičský) břitvy jen ohlazuje na koženým řemenu, když "zubatý" by podle vás přeci řezaly líp????
No protože z principu u řezníka se nemusí nic hojit, to je snad nad slunce jasný, ne? :lol: I když někteří chirurgové mají k řezníkům docela blízko. :wink:
Jirka

Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!

Kremik
Příspěvky: 3467
Registrován: 30 bře 2012, 02:00
Bydliště: Havířov

#50 Příspěvek od Kremik »

PotPalo píše:Tak napríklad nerezové nožnice sa brúsia na jemne zúbkovano, lepšie strihajú. Po úplne hladkých žiletkovo lesklých hranách sa má niektorý materiál tendenciu šmýkať. V prílohe foto nožníc, ako by to malo vyzerať (na hrane ktorú nieje dobre vidno je to rovnaké). To nieje iba nabrúsené niečim s väčšou zrnitosťou, ale je to plánovane vybrúsené práve na tento profil, zúbky majú rovnomerný odstup.
Záměrně vytvořené zoubky vypadají jinak. To co máš na fotce je odebráno nějakým tvrdokovem a vzdálenost mezi "zoubky" je stejná protože řezný nástroj měl konstantní rychlost posuvu. Navíc na ploše která je na obrázku viditelná nějaké zoubky nemají žádný význam. Kdyby šlo o záměr, byly by jen na ostří.

Uživatelský avatar
PotPalo
Příspěvky: 4565
Registrován: 13 kvě 2009, 02:00
Bydliště: BA-Petržalka :(
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od PotPalo »

Určite tam zámer bol. Na zúbkovaný povrch sa menej lepí materiál, tak zrejme preto je aj táto nábežná hrana strihu zúbkovaná. Ostatné povrchy a strany sú hladké. Že to vzniklo rovnomerným posuvom brúsneho kotúča je jasné, je to lacnejšie na výrobu ako keby mal byť jeden dlhý špeciálny kotúč ktorý by to vytvoril. Prečo by inak bol ostatný povrch hladký, a tento ryhovaný?
Zlu sa neustupuje, proti zlu sa bojuje.

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#52 Příspěvek od Crifodo »

Tento nůž rádoby Knipex viditelně záměrně drážkován nebyl, nemám tu bohužel lepší optiku pro makro snímek, ale to ostří je vyloženě odrbané až do nestejnoměrné špony.
Jak jsem byl upozorněn, tady https://robo-kop.com.pl/s/36-38296-0-KN ... tryka.html
je na prostředním vyobrazení "verze" (fejk) kterou mám. Žlábky pro sundavání izolace, které má na čepeli originál, jsou na fejku probroušeny tím hrubým velkým zaoblením až do ztracena.
Tak a teď ještě prosím nějakou tu teorii, že číňan nic nefejkuje, ale že prostě vyrábí v různých cenových hladinách a že je to jen blbost kupujícího, že si nezvolil tu patřičnou. Podotýkám, že jsem "nůž" dostal jako dárek.

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#53 Příspěvek od EKKAR »

Ne, žlutá šikmovoká rybí tlama skutečně nevyrábí žádný různý cenový hladiny, ale ve dne pod dozorem poslaným smluvním zákazníkem vyrábí značkovou produkci prodávanou v €uropě za plnou cenu a po skončení směny na těch samejch mašinách po ojebání veškerejch postupů pak seká jak Baťa cvičky to samý pro svůj "C€" neboli "Čajna Export" za cenu zlomkovou proti tomu, co vyráběl dopoledne ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#54 Příspěvek od Crifodo »

Speciálně Knipex je podle dostupných pokud možno aktuálních informací pořád německá firma, tvořená 4 výrobními divizemi s celkem asi 1300 zaměstnanci, všechno v Německu. Venku má oficiálně jen obchodní zastoupení.
Možná by stálo za úvahu se jich zeptat na názor k tak specifickému ostří.

Uživatelský avatar
Radim
Příspěvky: 305
Registrován: 17 srp 2013, 02:00

#55 Příspěvek od Radim »

Takové nože s rolovacím ostřím, jako je na začátku toho vlákna jsme mimo jiných měli doma za socíku. Je to způsobeno použitím absolutně nevhodného typu nerezové oceli, která je výrazně měkká. Zřejmě to vybrali z neznalosti nebo kvůli nekvalitě použitých strojů, na kterých by obyčejná nerez, která je tvrdší, šla zpracovávat výrazně hůř. Kdyby tam použili úplně nejběžnější nerez, třeba "potravinářskou" 1.4301 a nůž netvářeli a nekovali, jenom ho vyřezali z plechu tloušťky tak 0,8 nebo 1, tak by takový nůž byl výrazně použitelnější. A přitom za pár korun.

Uživatelský avatar
konosuke
Příspěvky: 9483
Registrován: 18 pro 2006, 01:00
Bydliště: Český Těšín tam v pohraničí

#56 Příspěvek od konosuke »

Cena, cena ! spešl ocel nerezka nožovina (1.4021, -28, -31) bude
dražší potraviny.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#57 Příspěvek od EKKAR »

Žádný nože v týhle miliónový produkci se netvářejí ani neobrábějí - ty se stříhají raznicí z plechu, výstřižek se ve vibračním odjehlovači zbaví pomocí keramickejch kuželek nebo "oblázků" všech otřepů a oleští se, nakonec se polotovar zastříkne do plastový rukojeti. Řezná hrana se vytváří podle určení nože jednostranným nebo oboustranným šikmým broušením, při kterým vzniká na úvodní fotce ukázaný pseudoostří. Z důvodu použití nevhodnýho materiálu i nevhodný tloušťky pak plyne neschopnost čepele "udržet ostří" = rychlý ztupení při používání nebo i snadná deformovatelnost čepele při zatížení řeznou silou. Jsou firmy, který umějí udělat nerezovej nůž, ale v týhle žlutotlamý šikmovoký produkci to není ani jediná.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Uživatelský avatar
Hape
Příspěvky: 353
Registrován: 08 úno 2010, 01:00
Bydliště: Dolní Cerekev, Česko (Czechia)
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Hape »

Crifodo píše:Pokračování, sice už trochu historické, ale až teď jsem se k tomu dostal.
Jako kompenzaci za nůž "Fiskars", zřejmě zfejkovaný asijským psem, jsem dostal nůž Knipex. Čepel se u něj sice nesrolovala, ale trochu mě zarážejí hrubé stopy po broušení, fakt hrubé jak od zrnitosti tak 80.
Fakt to takhle Germán finálně opracovává? nemá někdo stejný nůž?
Ten nůž nemám a ani sem ho sám neviděl, ale na svém webu píšou:
Odolný a robustní: špičková kvalita, extrémně ostrá čepel – Vyrobeno v Solingenu
Nevím co považují v Solingenu za extrémně ostrou čepel, ale tu z tvé fotky bych tak asi nenazval. Třeba tomu chybou ve výrobě chybí jedna operace broušení?

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#59 Příspěvek od EKKAR »

Hape píše:... na svém webu píšou:
Odolný a robustní: špičková kvalita, extrémně ostrá čepel – Vyrobeno v Solingenu
...
Tohle tvrzení asi bude nejzákladnější mokrej sen šikmovoký žlutý rybí tlamy - aby si po kopii Hallstadtu a Českýho Krumlova konečně taky postavili i kopii města Solingen, kam by mohli situovat svoji výrobu těchhle sračkovejch pajců ... jim by to bylo jedno - Solingen jako Solingen, až teda na to, že by to bylo vyrobený v tom ležícím nějakejch 15 000km od Evropy ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#60 Příspěvek od kejki »

Vzhledem k tomu, jaký šmejd jsou Fiskars zahradnické nůžky z Lidlu, se obávám, že to bude pravý Fiskars.

Odpovědět

Zpět na „"Čínský" a jiný šmejd“