Cože, pravá kůže? A co na to ochránci zvířat?ZdenekHQ píše:Biopantofle jsou to jen proto, že je u nich poznámka "pravá kůže". Jinak pořád ten samej materiál..
Biopantofle
Moderátor: Moderátoři
-
- Příspěvky: 3886
- Registrován: 06 kvě 2007, 02:00
- Bydliště: Zlín
- Kontaktovat uživatele:
Z margarínu se už dělá i sýr. http://www.novinky.cz/clanek/137204-obc ... -syry.html
Je dobré jíst margarín!
Je dobré jíst margarín!
- forbidden
- Příspěvky: 8808
- Registrován: 14 úno 2005, 01:00
- Bydliště: Brno (JN89GF)
- Kontaktovat uživatele:
JJ maximalni zisk, to je to co obchodniky zajma a dokud jim to budou lidi zrat, tak se nic nezmeni. Ja nakupuju vetsinou v Kauflandu (protoze je po ceste z prace) a naucil jsem se vyhybat vyrobkum "Vyrobeno pro Kaufland" to mate 100% jisotu, ze je to ojebany na kost. Taky nevim proc, ale vsechno co je z Polska ma stejnou kvalitu jako to pro Kaufland. Kupuju uz jen znacky na ktery jsem zvyklej a vim co od nich cekat, i kdyz jsou treba i o 100% drazsi.
- Ivan_Ryger
- Příspěvky: 1265
- Registrován: 02 bře 2005, 01:00
- Bydliště: Bratislava, Petrzalka
tak aj ja sa pokusim prispiet svojou troskou do mlyna.
Studoval na gymnaziu odbor ekologia a teda dovolim si tvrdit, ze viem, v com je pes zakopany.
Vsetko to kazia takzvani"samozvani odbornici na vsetko", co sa vedia vyjadrit k vsetkym otazkam. Najkrajsie je to, ked sa mi nasa "ucitelka" enviromentalistiky snazila vyvratit zakladne fyzikalno-chemicke zakonitosti.
Nehovorim, ze sa nevyznala do biologie, ale o fyzike a ani o chemii nemala paru. Hlavne, ze tvrdila, ze ona to ma rada, ona tomu rozumie.
TO iste je s tymi greenpiss, ktorí sa snazia ku vsetkemu vyjadrit a tvrdia, ze ich nazor je ten najspravnejsi...(cim nekompromisnejsi nazor, tym viac greenpiss)
Inac potom je tu este jedna skupina vyslovenych darmozracov, ktori su schopní Eskimakom predat BIOchladnicku za akciovu cenu dvojnasobnu oproti beznemu trhu a Africanom predat horske slnko, podotykam opat BIO, aby si aspon uzili trochu hôr. Tiez za bezkonkurencnu dvojnasobnu cenu.
Je opat len na hluposti ludi, ktori im toto kupia....
Studoval na gymnaziu odbor ekologia a teda dovolim si tvrdit, ze viem, v com je pes zakopany.
Vsetko to kazia takzvani"samozvani odbornici na vsetko", co sa vedia vyjadrit k vsetkym otazkam. Najkrajsie je to, ked sa mi nasa "ucitelka" enviromentalistiky snazila vyvratit zakladne fyzikalno-chemicke zakonitosti.
Nehovorim, ze sa nevyznala do biologie, ale o fyzike a ani o chemii nemala paru. Hlavne, ze tvrdila, ze ona to ma rada, ona tomu rozumie.
TO iste je s tymi greenpiss, ktorí sa snazia ku vsetkemu vyjadrit a tvrdia, ze ich nazor je ten najspravnejsi...(cim nekompromisnejsi nazor, tym viac greenpiss)
Inac potom je tu este jedna skupina vyslovenych darmozracov, ktori su schopní Eskimakom predat BIOchladnicku za akciovu cenu dvojnasobnu oproti beznemu trhu a Africanom predat horske slnko, podotykam opat BIO, aby si aspon uzili trochu hôr. Tiez za bezkonkurencnu dvojnasobnu cenu.
Je opat len na hluposti ludi, ktori im toto kupia....
S potravinami je děs běs. Nedávno jsem byl na... řekněme kafi s babou, která je dost chytrá a dělá nákupčí pro výrobu lahůdek. Říkala, že je čím dál větší problém sehnat použitelné suroviny - ono to, že něco vypadá jako sýr a dá se pozřít je jedna věc, ovšem po použití třeba do těsta, nebo pro zapékání je jakákoliv náhražka katastrofa. Místo aby sejr udělal při zapékání kůrčičku na povrchu, rozteče se na lojovitou sračku a vsákne do těsta. Nebo polosójová slanina či lisovaný bok, místo aby tuk při škvaření pustil, naopak se připaluje atd.
Problémové jsou některé tvrdé "sýry", které podobně jako ty tavené jsou částečně nebo zcela syntetické (tvrdý sýr s obsahem alternativních tuků, smažáček, plátek na smažení), část mastných výrobků... já jsem nedávno v naší diskontní kafilerce marně hledal anglickou slaninu, která by obsahovala jen kus prasete a ne sóju, chuťově identické látky a podobné smetí.
Problémové jsou některé tvrdé "sýry", které podobně jako ty tavené jsou částečně nebo zcela syntetické (tvrdý sýr s obsahem alternativních tuků, smažáček, plátek na smažení), část mastných výrobků... já jsem nedávno v naší diskontní kafilerce marně hledal anglickou slaninu, která by obsahovala jen kus prasete a ne sóju, chuťově identické látky a podobné smetí.
No co: Eskymákům to prodáme pod heslem "jídlo v naší BIO-mrazničce nebude tak zmrzlé, jako za oknem iglú". A v rovníkové Africe zase může mít úspěch slogan "jen s naším BIO-horským sluncem budete zdravě do bronzova opálení"Ivan_Ryger píše:Inac potom je tu este jedna skupina vyslovenych darmozracov, ktori su schopní Eskimakom predat BIOchladnicku za akciovu cenu dvojnasobnu oproti beznemu trhu a Africanom predat horske slnko, podotykam opat BIO, aby si aspon uzili trochu hôr. Tiez za bezkonkurencnu dvojnasobnu cenu.
Některá zaklínadla vůbec nejsou nová, jen se na ně nějak zapomnělo.
Podobne nechutné sú aj výrobky značky "ARO" predávané v vo vetešníctve s názvom Metro. Prvá skúsenosť bola s konzervami pre mačky, náš kocúr sa od tej hmoty zhnusene odvrátil, druhá zasa s klonovanými Pardubickými perníkmi, od ktorých som sa odvrátil zasa ja, lebo boli fakt hrozné. Posledný prípad bol s Poľskými oplátkami, ktoré boli vyrobené štýlom "ako ochutiť lisované piliny, aby sa to ešte dalo predať".
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.