Coca cola / Kofola

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Duvsan
Příspěvky: 5863
Registrován: 21 úno 2009, 01:00
Bydliště: Okres Nitra

Coca cola / Kofola

#1 Příspěvek od Duvsan »

Odděleno od původního vlákna. ZdenekHQ

Počul som, že ňou niektorí čistia záchody. Vraj to vydá lacnejšie, než príslušná chémia.

Uživatelský avatar
MetalGod
Příspěvky: 6556
Registrován: 30 kvě 2006, 02:00
Bydliště: Seč

#2 Příspěvek od MetalGod »

Výroba kyseliny fosforečný je laciná, H₃PO₄ navíc skvěle likviduje vodní kámen, rez a další oxidy kovů, proto se na tyhle účely používá.
V případě častý konzumace Coly má její konzument pěkně ohebný kosti a zářivej úsměv.

Obrázek
The Genuine Coca-Cola Smile™
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill

Uživatelský avatar
tomasjedno
Příspěvky: 5634
Registrován: 11 říj 2008, 02:00
Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha

#3 Příspěvek od tomasjedno »

MetalGod píše:...V případě častý konzumace Coly má její konzument pěkně ohebný kosti a zářivej úsměv....
Lepší než kyselej ksicht a křehký kosti :D

Uživatelský avatar
MetalGod
Příspěvky: 6556
Registrován: 30 kvě 2006, 02:00
Bydliště: Seč

#4 Příspěvek od MetalGod »

Ve skutečnosti ty kosti zkřehnou, ale díky tomu, že v jediný flašce C-C je tolik cukru, že by se tím dokázala nakrmit hladovějící Afrika, u jednotlivce nabyde tloušťka tkáně obalující kost, zejména ta tuková, takže i když má kosti na prach, díky sádlu pruží a pruží (The Coca-Cola Effect™).
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

V souvislosti s "kolou" mě štve jen jedna věc - prakticky nikde v hospodě dnes nekoupíte originál točenou českou kofolu s pěnou. Točit to neumí, nahrazují to všema jinýma levnějšíma "olama" a pak se diví, že na to lidi kašlou.

Já osobně jsem coca-cole nikdy nepřišel na chuť, pro mě je zbytečná tekutina.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
patrikvarga
Příspěvky: 1062
Registrován: 24 dub 2007, 02:00

#6 Příspěvek od patrikvarga »

Česká kofola ?

Uživatelský avatar
hosab
Příspěvky: 226
Registrován: 25 lis 2009, 01:00

#7 Příspěvek od hosab »

Já jsem si v mládí vždy myslel že toto pití jen pro ty co mají shodnou pleť.Je pravda že nyní vím že se dává po lžičkách při zvracecích potížích ale to bude asi tím cukrem a i ostatním sajrajtem který umí také uvolnit zarezlé šrouby.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekHQ »

patrikvarga píše:Česká kofola ?
A co je na tom divnýho ?

http://www.kofola.cz/index/kofola-historie

A jedna slovní prasárna z wiki (a nejenom z wiki, je to něco jako mor) - "Tento článek není ozdrojován" - to je prostě humus...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
patrikvarga
Příspěvky: 1062
Registrován: 24 dub 2007, 02:00

#9 Příspěvek od patrikvarga »


Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nevím, o co Ti jde, jestli o to, že Kofola vznikla na Slovensku, nebo se vyrábí v Polsku, někdo ji koupil či někdo koupil její akcie, či něco jinýho. Já jsem napsal "originál česká kofola s pěnou", stejně jako třeba Motorola klidně vyrábí v Číně a pořád je to originál Motorola, stejně, jako výroba na Slovensku ještě neznamená, že se změní receptura.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
helios
Příspěvky: 2914
Registrován: 08 srp 2007, 02:00
Bydliště: Tryskáčovo na Záhorí.

#11 Příspěvek od helios »

Aj tu na Slovensku je problém dostať v podniku čapovanú KOFOLU namiesto všelibársakých nechutných KOFOTíN, ktoré škrípu pod zubami od jedovatého sacharínu, prípadne chutia ako zliatky presladených energetických zubolepov s prídavkom vylúhovaných žuvačiek, odstránených zo sedadiel multiplexov. :barf:
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.

Uživatelský avatar
rnbw
Příspěvky: 32312
Registrován: 21 bře 2006, 01:00
Bydliště: Bratislava

#12 Příspěvek od rnbw »

A viem minimalne o jednej "restauracii", kde na stene maju certifikat Kofoly a pritom capuju nejaku sracku.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZdenekHQ »

Vlákno rozděleno.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
fifiju
Příspěvky: 400
Registrován: 05 zář 2010, 02:00
Bydliště: u Kyjova

#14 Příspěvek od fifiju »

Možná že prostě jenom: "už ani ta kofola není co bývala..." :D

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od ZdenekHQ »

Abych řekl pravdu, taky tomu nevěřím, že drží původní recepturu. Ale řečeno slovy pivovaru Svijany :
Rozhodující je, jakým způsobem tyto suroviny zpracujeme a jakou použijeme technologii výroby. Dejte stejné suroviny kuchařce ze školní jídelny, kuchaři z hospůdky na rohu a šéfkuchaři prvotřídního hotelu a výsledný pokrm bude také naprosto odlišný.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“