Jak odhadnout vadný kondenzátor bez odpájení?
Moderátor: Moderátoři
Jak odhadnout vadný kondenzátor bez odpájení?
Zkuste si představit zařízení, od kterého nemáte skoro žádnou dokumentaci, nebo jen od něčeho trochu podobného. Mám podezření na vadný elyt. Jde nějakým jednoduchým měřením (třeba napětí) odhadnout, že je opravdu vadný, lépe řečeno, že má vážně zhoršené parametry?
základní kontrola pohledem . . . nafouklý, nenafouklý
obecně, bez vypájení jen kontrola ESR, když je špatné, může být vyschlý a pod.
všechno ostatní měření pouze s vyjmutím elytu z desky . . .
velmi záleží jakou funkci v tom tvém zařízení elyt vlastně má . . .
dej víc informací, jaké je to zařízení ?
jakou dokumentaci k tomu máš ? dej ji sem, nebo alespoň odkaz kde se to dá stahnout . . .
. . . křišťálová koule zatím mlčí.
obecně, bez vypájení jen kontrola ESR, když je špatné, může být vyschlý a pod.
všechno ostatní měření pouze s vyjmutím elytu z desky . . .
velmi záleží jakou funkci v tom tvém zařízení elyt vlastně má . . .
dej víc informací, jaké je to zařízení ?
jakou dokumentaci k tomu máš ? dej ji sem, nebo alespoň odkaz kde se to dá stahnout . . .
. . . křišťálová koule zatím mlčí.
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
No, ta metoda je použitelná, ale jak s tím vleze na primár a pořád na nic nepříjde, brzy na to vybíjení zapomene. Sám ji raději nepoužívám.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Může. Zpravidla se se snižující teplotou zvyšuje. Proč? ![Nevím :nevim:](./images/smilies/icon_pain.gif)
Mám tím na mysli samozřejmě už vadný elyt.
![Nevím :nevim:](./images/smilies/icon_pain.gif)
Mám tím na mysli samozřejmě už vadný elyt.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
No, myslel jsem tím, že nevím proč se tak děje, ne proč se ptáš. ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Ne vždy:forbidden píše:Řekl bych taky, že je to fakt a vyplývá z fyzikální podstaty látek. Při větších teplotách jsou "tekutější", pokud nezačne probíhat nějaká chemická reakce.
"Síra taje při teplotě 114 °C za vzniku žluté průhledné kapaliny, kapalné síry. Při zvýšení teploty nad 160 °C kapalina hnědne, stává se viskóznější a při teplotě 444,5 °C vře a uvolňuje oranžové páry ..."
Pamatuji na pokus v hodině chemie - učitel ve zkumavce roztavil síru a ta šplouchala jako voda. Pak zahříval síru dále a najednou byl z řídké kapaliny světlý med.