Doteď jsme dělali "alá Znojemský", recept babičky asi 50 let starej. Do 1l sklenice se hodily 2 celý pepře, 2 hřebíčky a 2 nové koření. Pak se nacpaly natěsno okurky cca 2 cm od hrdla. Pak se přidaly 2 kolečka mrkve, 2 kolečka cibule. Kávovka soli, 2,5 polévkový cukru, deci octa a dolilo vodou asi 1,5 cm od hrdla. Pak sklenice zavíčkovat, narovnat do hrnce se studenou vodou, uvést do varu, pak ztlumit a 15 minut lehce vařit a pak vyndat. Velmi dobrý ale už okoukaný.
Recepty s koprem nechci, ty u nás nikdo nejí.
Příští týden mám hlášený rajčata a papriku, bude se dělat a zavařovat lečo.
Taky by mě zajímaly recepty. Ale ne na to hnusný kyselý, co maj v obchodech, to není k žrádlu.
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Díky