Jsme, to co jíme II. - brambory
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Jsme, to co jíme II. - brambory
Jsem si předem vědom, že to může skončit oddělováním do různých dalších vláken, přejmenováním, ale pořád lepší, než politika.
Utahanej a téměř slepej z osazování SMT jsem si dnes pustil Jílkovou. Něco tak komickýho jsem už dlouho neviděl.
Zachytil jsem jen téma BRAMBORY, musím si to pustit celý.
Konečně už vím, proč je mě po 300g steaku, kterej sním jen tak mnohem líp, než když sním jen tak 300g bramborový kaše.
Hranolky, chipsy apod. nejím. Ne z nějakého přesvědčení, ale prostě mě to nikdy nechutnalo, stejně jako smaženej sýr. K tomu mám jeden poznatek, ale to až časem.
Korunu tomu nasadil vánoční stromeček, pod kterým se skrývala Jana Kratochvílová. Neberu jí její projev osobnosti, ale to, že měla potřebu vše komentovat, i když neměla slovo. Prostě se neumí chovat.
P.S. Už koukám na záznam - vibrace vitamínu B12 je podle ní prý kolem 300Hz. Komu chybí B12, máte možnost si zazpívat a doplnit. Chudáci profíci doktoři...
Utahanej a téměř slepej z osazování SMT jsem si dnes pustil Jílkovou. Něco tak komickýho jsem už dlouho neviděl.
Zachytil jsem jen téma BRAMBORY, musím si to pustit celý.
Konečně už vím, proč je mě po 300g steaku, kterej sním jen tak mnohem líp, než když sním jen tak 300g bramborový kaše.
Hranolky, chipsy apod. nejím. Ne z nějakého přesvědčení, ale prostě mě to nikdy nechutnalo, stejně jako smaženej sýr. K tomu mám jeden poznatek, ale to až časem.
Korunu tomu nasadil vánoční stromeček, pod kterým se skrývala Jana Kratochvílová. Neberu jí její projev osobnosti, ale to, že měla potřebu vše komentovat, i když neměla slovo. Prostě se neumí chovat.
P.S. Už koukám na záznam - vibrace vitamínu B12 je podle ní prý kolem 300Hz. Komu chybí B12, máte možnost si zazpívat a doplnit. Chudáci profíci doktoři...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
- Příspěvky: 650
- Registrován: 24 črc 2016, 02:00
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Na to se vážně podívejte. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... 1030520001Radovan_79 píše:Pán je masochista?si dnes pustil Jílkovou
A protože brkaši z brambor z Vysočiny mám nachystanou v ledničce jako přílohu k dalším jídlům, tak jsem na ten steak dostal takovou chuť, že jsem sáhl do mrazáku pro kus krkovičky. Normálně k tomu mám raději chleba, ale ať si tělo vybere a prdel si to přebere.
Jen to chvíli trvalo, než se to rozmrazilo... To se uspěchat nedá.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
-
- Příspěvky: 650
- Registrován: 24 črc 2016, 02:00
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Tentokrát toho moc neřekla.
Ale jestli si bude i nadále brát do tohoto pořadu takové exoty, brzy dožene pořady typu Manéž Bolka Polívky. Co tam se ti skuteční klauni "nadřou", aby působili přirozeně, a tady to bylo v některých případech téměř bez práce, i když šlo spíš o šašky.
Ale jestli si bude i nadále brát do tohoto pořadu takové exoty, brzy dožene pořady typu Manéž Bolka Polívky. Co tam se ti skuteční klauni "nadřou", aby působili přirozeně, a tady to bylo v některých případech téměř bez práce, i když šlo spíš o šašky.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
A bacha - na pozadí je většinou slyšet nějaké pištivé rušení a kolem sedmé minuty je tam slyšet cosi jako mňouknutí. I kočku to zvedlo. Schválně jsem si to pustil asi 3x dokola, jestli neblbnu. Šampion už útočí.
EDIT: Oprava překlepů
EDIT: Oprava překlepů
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 13 led 2017, 00:01, celkem upraveno 2 x.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
No, já jsem odpoledne hodil do pekáče pár kusů z původně 2,5 kil odkůženýho a od nadbytečnýho sádla očištěnýho bůčku, přihodil jsem kus anglický slaniny, podlil, posolil a okmínoval a poklopený jsem to šoupnul do tepla na 250°C. Zbytný sádlo šlo do woku vyškvařit na škvarkovinu, vedle do hrnce šly nejdřív erteple a pak po předvýrobní mezioperaci, kdy byly přetransformovaný na těsto, skákaly do hrnce v podobě knedlíků - a ve vedlejším se podusilo trochu bílýho sladkokyselýho ... Děti došly ze školy und polovice dorazila z práce - a teď to leží hezky v komoře "s nožkama nahoře" a tráví a tráví ... Jo, není nad kus flákoty, respektive nad správně transformovaný erteple - ta metamorfóza přes sud a měděný trubky taky není marná, ale ta přes chlívek je chutnější ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý je, že já už několik let skladuju brambory ve sklepě v místnosti, kde je malý drátěný okno, a klíčí na jaře mnohem méně, než v úplné tmě. Nezelenají vůbec - to je podle mě reakce na UV složku, co přes to sklo neproleze.
Kdosi kdysi vyjádřil myšlenku, že brambora v úplné tmě si myslí, že je zakopaná a zuřivě klíčí. Kdežto v mírném světle jen čeká, až ji někdo zahrabe. Je to asi nadsázka, jenže ono to funguje. Rozdíl délky klíčků tma a mírné světlo je taková, že ve tmě to jsou i desítky cm(!), v mírném světle jen sotva centimetrový náznak.
Prostě vydrží dýl.
Kdosi kdysi vyjádřil myšlenku, že brambora v úplné tmě si myslí, že je zakopaná a zuřivě klíčí. Kdežto v mírném světle jen čeká, až ji někdo zahrabe. Je to asi nadsázka, jenže ono to funguje. Rozdíl délky klíčků tma a mírné světlo je taková, že ve tmě to jsou i desítky cm(!), v mírném světle jen sotva centimetrový náznak.
Prostě vydrží dýl.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Důležitej pro klíčení je i další fakt - okolní teplota, vlhkost a blokování plynů. Brambora, kolem který je suchej vzduch "cejtí", že není v zemi - a klíčí málo. To samý teplota - pokud je v chladu, neklíčí. Nesmí samozřejmě mrznout ...
A to blokování plynů - každá biohmota když "zraje", tak uvolňuje víc nebo míň CO₂ nebo například etylén. Pokud mají tyhle plyny možnost volně unikat, "zrání" a veškerý další přípravy plodu/zárodku rostliny ke klíčení se zpomalujou, zatímco pokud nemají možnost unikat = "semeno" je v zemi, tak se "zrání" a celkově všecky klíčící pochody urychlej a rostlina se "rozjede". Takže pro ty brambory - relativně chladno, ale dobře větrat a ne úplnou tmu ...
A to blokování plynů - každá biohmota když "zraje", tak uvolňuje víc nebo míň CO₂ nebo například etylén. Pokud mají tyhle plyny možnost volně unikat, "zrání" a veškerý další přípravy plodu/zárodku rostliny ke klíčení se zpomalujou, zatímco pokud nemají možnost unikat = "semeno" je v zemi, tak se "zrání" a celkově všecky klíčící pochody urychlej a rostlina se "rozjede". Takže pro ty brambory - relativně chladno, ale dobře větrat a ne úplnou tmu ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
- sambiliong
- Příspěvky: 711
- Registrován: 13 dub 2005, 02:00
- Bydliště: Praha