Kanadská kamna
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Klasický kanadský kamna jsou styl "lokomotiva". Znám to z Vysočiny z malých hospod, ti dědouši byli růžoví jak selátka, a ani nemuseli moc pít. Venku bylo mínus dvacet.
Jenže s tím vás "česká" žena doma vyžene, že je to škaredý. A pak vás zdrbe, že je jí zima.![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Jenže s tím vás "česká" žena doma vyžene, že je to škaredý. A pak vás zdrbe, že je jí zima.
![Cool 8-)](./images/smilies/icon_cool.gif)
- Přílohy
-
- kan_kamna_o.jpg
- (39.22 KiB) Staženo 68 x
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Jediný místo, kde jsem viděl tyhle kamna ze Zdeňkova obrázku, je "Koliba" u silnice I/35 na hřebeni mezi dědinou Býšť a moravským předměstím Hradce Králové - https://mapy.cz/s/1nRlV
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě
!!!
A kutilmile - nelituju tě
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Dělá se ještě jedna verze, když tuhle nazvu "radiální", tak ta druhá je "axiální". Ale klidně to může být i "lidová tvořivost".
Dřevo má "dlouhej plamen", není jako uhlí, takže i prostá dlouhá roura do komína udělá svoje. Kolikrát víc, než ty kamna.
Dřevo má "dlouhej plamen", není jako uhlí, takže i prostá dlouhá roura do komína udělá svoje. Kolikrát víc, než ty kamna.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Pokud vidim v nazvu neceho napsane ze je to Kanadske, Svedske, Japonske... jde vetsinou o smejd teleshopingove kvality a nazvem se jen snazi vzbudit dojem solidnosti u duchem slabsich jedincu, duchodcu apod.
Za mne tedy ruce pryc.
viz treba zde
http://finance.idnes.cz/smejdi-nabizi-j ... viteze_sov
Treba takove Rumuske nebo Somalske "neco" jsem jeste nevidel![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Za mne tedy ruce pryc.
viz treba zde
http://finance.idnes.cz/smejdi-nabizi-j ... viteze_sov
Treba takove Rumuske nebo Somalske "neco" jsem jeste nevidel
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Tak to si tady vyprošuju! Starobním důchodcem, jsem ne vlastním zaviněním už skoro deset roků, ale podobné, ani další krávoviny nekupuju. Když chci teplo, musím do toho přiměřeně naložit, čili:"Dej krávě do držky, ona Ti dá do dížky".termit256 píše:... nazvem se jen snazi vzbudit dojem solidnosti u duchem slabsich jedincu, duchodcu apod. ....
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Jen blbec se učí svými chybami opakovaně....
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Já to znám jen jako kluk ze zimního pionýrskýho tábora na Vysočině - zatímco ti na dolních postelích a většinou z města "mrzli", já jsem u stropu na horní posteli a jako kluk z vesnice chcípal horkem a nemohl ani spát. Jenže dolní postele byly VIP, na výměnu by nepřistoupili.Pikofarad píše:Roura musela svítit...
A to jsme se ještě dokázali prohrabat uhlím (bo jsme si ho museli nanosit a zatopit sami) na vrstvu, kde byly brikety. To byl pak teprve mazec. Naštěstí to byl jen týden.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- elektrosvit
- Příspěvky: 2512
- Registrován: 27 čer 2016, 02:00
Zdeňku, ta válcová kamna vypadají divně, jak kotel někde z fabriky, doma bych taková nechtěl. Resp. musel by jim být přizpůsobený interiér. V Hornbachu jsem viděl podobná, plášť tvořily vertikální navzájem posvařované trubičky. Překvapila mě absence žáruvzdorné vyzdívky uvnitř. Po zapálení topí okamžitě, ale co výdrž, když tam není ta vyzdívka? Jsou to tyhle.
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Na druhou stranu takovej "kozlík" svařenej z 20mm roxoru vydrží tak dvě sezóny a uprostřed doslova shoří. Pak nezbývá než hrubá síla, svářečka, a vyrobit novej.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]