Je hliník (AL) doopravdy škodlivý ?
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Mají smysl pro humor. Dojezdová doba sanitky je v ideálním případě 10 minut. Pro nás na vesnici to pod 20 minut nejde...
Když se sami dusíte, je to dost závažný problém. Nikdo vám nemůže pomoci a můžete rychle skončit v situací ohrožující život. Je důležité přesně vědět, co dělat když se to stane, použít všechny triky, aby vám pomohly zachránit si život.
První věc co byste měli udělat je zavolat 112 i když nedokážete mluvit, tak operátor bude schopen rozpoznat, že se dusíte a pošle sanitku. To by vám mohlo zachránit život.
Když se sami dusíte, je to dost závažný problém. Nikdo vám nemůže pomoci a můžete rychle skončit v situací ohrožující život. Je důležité přesně vědět, co dělat když se to stane, použít všechny triky, aby vám pomohly zachránit si život.
První věc co byste měli udělat je zavolat 112 i když nedokážete mluvit, tak operátor bude schopen rozpoznat, že se dusíte a pošle sanitku. To by vám mohlo zachránit život.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Do dnešní doby přetrvává silně diskutovaný problém o použití hliníku ve styku s potravinami. Tato fáma byla vyprovokována koncem 70tých let hlavně silnou reklamní kampaní výrobců nerezového nádobí a málokdo se již zajímal o jeho pravdivosti.
Je známo a prokázáno, že v podmínkách, ve kterých se potraviny běžně tepelně upravují i konzumují, je čistý hliník nejstálejší a prakticky nerozpustný. V neutrálním prostředí běžné pitné vody (okolo pH7) je hliníkový povrch stabilní a bezpečný.
Vem si pH-metr a strč sondu do všech jídel, který doma uvaříte. Dokonce i blbej kynutej knedlík má slabě kyselou reakci, protože při kynutí vzniká z vody a kysličníku uhličitýho jeho kyselina ... A to nemluvím o všem, do čeho se dává ovoce nebo zelenina, případně ocet. Potravina, která by měla zásaditou reakci, by ti okamžitě vyvolala "krkavou" reakci, protože se zásadou by reagoval kyselej obsah žaludku. Proto se radí obecně se hnilíku pro vaření i pečení vyhejbat ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
Jako děcka jsme cucali Piknik, Pikao, či co to bylo přímo z tub, a ten hliník byl fakt chuťově hnusný. Škodlivost nevím, ale jisté je, že se z toho závitu uvolňoval.
Pak jsem se setkal se lžičkami, vypadaly jako hliník, a špinily i prsty, když s nimi někdo jedl. Takové ty klasické z jídelen prsty nešpinily.
No a tlakový hrnec? Ty se kdysi dělaly přece také z hliníku a vařilo se v nich při teplotách nad 100°C, proti příboru by to musela být katastrofa...
No a dnešní "nerez" hrnce? Nebyly levné, jsou na indukci, ovšem dno vevnitř "hrudkovatí" a nerez se nějak rozleptává - černé tečky převážně na dně - postupně se zvětšují. Pomalu přemýšlím, že bych je nahradil, přestože jsou nejmladší (cca 3 roky), ale čím??
Jsou to takové ty jakoby broušené, od dvou různých výrobců, vlastnosti shodné.
Když je porovnám s nějakou levnou sadou, se skleněnými pokličkami, kterou jsme používali xx let před přechodem na indukci, tak ty jsou stále prakticky jako nové, jen mírně zmatněly.
Pak jsem se setkal se lžičkami, vypadaly jako hliník, a špinily i prsty, když s nimi někdo jedl. Takové ty klasické z jídelen prsty nešpinily.
No a tlakový hrnec? Ty se kdysi dělaly přece také z hliníku a vařilo se v nich při teplotách nad 100°C, proti příboru by to musela být katastrofa...
No a dnešní "nerez" hrnce? Nebyly levné, jsou na indukci, ovšem dno vevnitř "hrudkovatí" a nerez se nějak rozleptává - černé tečky převážně na dně - postupně se zvětšují. Pomalu přemýšlím, že bych je nahradil, přestože jsou nejmladší (cca 3 roky), ale čím??
Jsou to takové ty jakoby broušené, od dvou různých výrobců, vlastnosti shodné.
Když je porovnám s nějakou levnou sadou, se skleněnými pokličkami, kterou jsme používali xx let před přechodem na indukci, tak ty jsou stále prakticky jako nové, jen mírně zmatněly.
Naposledy upravil(a) Kremik dne 20 kvě 2017, 10:37, celkem upraveno 1 x.
Přesně, solit se musí až vroucí voda ...jezevec píše:To vypadá, že solíš do studené vody a ani nezamícháš. Nerozpuštěná sůl to dno "vyžírá".Kremik píše:...No a dnešní "nerez" hrnce? Nebyly levné, jsou na indukci, ovšem dno vevnitř "hrudkovatí" a nerez se nějak rozleptává - černé tečky převážně na dně - postupně se zvětšují....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
No to víš žes psal. Sice jsi nenapsal slovo sůl, ale naprosto přesně jsi popsal její působení:Kremik píše:Psal jsem snad něco o soli??
Ty černý tečky jsou totiž jasná stopa po solení studený vody a teprve následným ohřívání. Dělá to nerozpuštěnej chlorid sodnej - při ohřívání se krystal rozpouští s vysokou místní koncentrací a elektrochemicky napadá ten nerez. Takže pravdu má Jezevec:Kremik píše:...
No a dnešní "nerez" hrnce ... dno vevnitř "hrudkovatí" a nerez se nějak rozleptává - černé tečky převážně na dně - postupně se zvětšují.
....
jezevec píše:To vypadá, že solíš do studené vody a ani nezamícháš. Nerozpuštěná sůl to dno "vyžírá".Kremik píše:...nerez se nějak rozleptává - černé tečky převážně na dně - postupně se zvětšují....
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!
Soli hliniku, konkretne Siran hlinity se pouziva na cisteni vody.
Chemicky srazeny, hydratovany hydroxid hlinity ma vybornou schopnost vazat mikonecistoty a tim je z vody strhavat.
Osobne bych radsi, ale pil cistenou hydroxidy zeleza - coz je druhy zpusob cereni vody.
Jinac se zvysene mnozstvi hliniku skutecne naleza v mozku Alzahmerika, takze souvislost tam bude.
Souvislost s hlinitokremicitany v pude je naprosto irelevantni - hlinik v teto podobe necestuje!!!!!!!!!
Dalsi schopnost elementarniho hliniku je cestovat po nervech prez oko az do mozku......Nanometrova velikost.
Takze posledni a vubec nejdulezitejsi schopnost hliniku je vazat fluor (zubni pasty) na velmi pevny fluorohlinitanovy komplex, ktery telo nedokaze roznat od bezneho fosfatoveho aniontu. A to je velky pruser.
Fosfatova jednotka je soucast cyklu ziskavani energie pro kazdou bunku v tele..........
Takze Vam tahle molekula(fluorohlinitan) rozmr..da veskere procesy v tele.
Chemicky srazeny, hydratovany hydroxid hlinity ma vybornou schopnost vazat mikonecistoty a tim je z vody strhavat.
Osobne bych radsi, ale pil cistenou hydroxidy zeleza - coz je druhy zpusob cereni vody.
Jinac se zvysene mnozstvi hliniku skutecne naleza v mozku Alzahmerika, takze souvislost tam bude.
Souvislost s hlinitokremicitany v pude je naprosto irelevantni - hlinik v teto podobe necestuje!!!!!!!!!
Dalsi schopnost elementarniho hliniku je cestovat po nervech prez oko az do mozku......Nanometrova velikost.
Takze posledni a vubec nejdulezitejsi schopnost hliniku je vazat fluor (zubni pasty) na velmi pevny fluorohlinitanovy komplex, ktery telo nedokaze roznat od bezneho fosfatoveho aniontu. A to je velky pruser.
Fosfatova jednotka je soucast cyklu ziskavani energie pro kazdou bunku v tele..........
Takze Vam tahle molekula(fluorohlinitan) rozmr..da veskere procesy v tele.