Odděleno: Breadboard
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Odděleno: Breadboard
Odděleno od vlákna "Predám nepoužívané kontaktné polia - breadboard"
Už delší čas nad tím přemýšlím - proč tomu v angličtině říkají zrova Breadboard?
Vždyť ten překlad je docela divnej. Kdyby to byl třeba Pinboard, tak už to chápu.
Už delší čas nad tím přemýšlím - proč tomu v angličtině říkají zrova Breadboard?
Vždyť ten překlad je docela divnej. Kdyby to byl třeba Pinboard, tak už to chápu.
Naposledy upravil(a) ZdenekHQ dne 24 led 2017, 16:50, celkem upraveno 2 x.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- Chupacabras
- Příspěvky: 8
- Registrován: 16 úno 2016, 01:00
- Chupacabras
- Příspěvky: 8
- Registrován: 16 úno 2016, 01:00
A další OT - je zajímavý, kolik národů peče svůj chleba tak, že ho musí krájet na prkýnku, protože ho pečou ve formě jako cihlu alias "komisárek" - na rozdíl od nás nebo třeba Poláků, kteří ho pečou (aspoň určitý druhy) podobně jako my a Slováci "v bochníku". Všude po světě se koukám, jak tam pečou chleba nebo podobnou moučnou potravinu. A klasický "pecny" nebo šišky jsou fakt jen u nás (a na Slovensku), v Polsku, občas v Bavorsku a Sasku, v části Pobaltí a v části bejvalejch republik Sovětskýho Svazu - na Ukrajině, v Bělorusku a evropský části Ruska, ale tam jen malou část vyráběnejch druhů - převažujou cihličky pečený ve formě. Ve tvaru klasickýho "volně uhňácanýho" bochníku se peče spíš světlej pšeničnej chleba (chuti naší chlebíčkový veky), jak je ale chleba tmavší nebo je část mouky žitná, je to všecko "jedna cihla"... Afrika chleba peče v drtivý většině jen ve tvaru placky, která slouží zároveň jako příloha i jako lžíce - utrženým kusem placky se jídlo nabírá ze společný mísy nebo hrnce i "zajídá" - tenhle způsob obecně vystihuje i vývojovou úroveň daný zeměpisný končiny, placky převažujou tam, kde se jí převážně rukama. Celosvětově je přitom zajímavý, že čím dál na jih, tím menší zastoupení má klasicky kynutý těsto a víc převažuje nekvašený, jen obsahem vody "pečením nabublaný" těsto ...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!
A kutilmile - nelituju tě !!!