Vis co, ja mam tu relativni vyhodu, ze ziju v uplny p.deli na Sumave, panu Bohu za zady. Panum z USA posilam praci pres satelit a oni mne prachy na kartu, takze si muzu dovolit zit v uplne dire. Mistni zemedelci maso ani neposilaji na zpracovani, vse koupi mistni lidi a kamarad reznik, kazdy tady kazdeho zna, takze vis jak to je - kdyz si to druzstevnici chovaji pro sebe a pro sve decka tak se to dela trochu jinak nez velkoprumyslova produkce. Podobne se zrnim nebo mlekem. Idylka...Crifodo píše: Je to o hodně lepší než nic, ale stejně zůstává moderní doba v tom, čím ta prasata krmí (samá kukuřice to nebude) a čím a jak moc hnojili to obilí pro pekaře (chlévskou mrvou asi ne, k tomu spousta chemie - selektivní pesticidy proti plevelu, jinak by měli menší výnosy). Skutečně zdravé potraviny by byly nesmírně drahé, možná tak jako ne-eko potraviny s reklamou a s dopravou přes půl Evropy.
I tak je ale rozdíl proti marketům markantní, souhlasím až na to mléko, které se mi nepodařilo od zdroje vyšťourat, skoro to už vypadá, že vlastnictví krávy a soukromá distribuce mléka je už trestný čin
Ja vim, vse se ohlidat neda, ale i kdyz zrni treba strikaji pesticidy, stejne jsou buchty z ty mouky s povidly ze svestky za barakem co upece ma manzelka mnohem zdravejsi nez buchta z hyper-super s pulstrankovym seznamem E-cek..