P: Sušené houby (špičkové kvality)
Moderátor: Moderátoři
- PotPalo
- Příspěvky: 4565
- Registrován: 13 kvě 2009, 02:00
- Bydliště: BA-Petržalka :(
- Kontaktovat uživatele:
Hríbiky už dorazili aj ku mne, vyzerajú chutne. Ešte ostáva popohnať kuchárku nech z nich niečo navarí...
S posielaním sme to nakoniec vyriešili tak, že ja som si vyplnil zásielkovňu ako keď ja niečo posielam, takže som bol odosielateľ a aj adresát. Akoby som posielal sám sebe. Potom už stačilo iba štítok poslať e-mailom, vytlačiť a nalepiť na krabicu.... a ono to prišlo. Cenu dobierky som si dal odhadovanú výšku poštovného (4€), ale uvidím až príde faktúra či to bude stačiť, malo by.
Takže keby mal niekto zo Slovenska záujem, viem sprostredkovať zásielkovňu za 4€.
S posielaním sme to nakoniec vyriešili tak, že ja som si vyplnil zásielkovňu ako keď ja niečo posielam, takže som bol odosielateľ a aj adresát. Akoby som posielal sám sebe. Potom už stačilo iba štítok poslať e-mailom, vytlačiť a nalepiť na krabicu.... a ono to prišlo. Cenu dobierky som si dal odhadovanú výšku poštovného (4€), ale uvidím až príde faktúra či to bude stačiť, malo by.
Takže keby mal niekto zo Slovenska záujem, viem sprostredkovať zásielkovňu za 4€.
Zlu sa neustupuje, proti zlu sa bojuje.
Neuškodí těm houbám stěhování sem a tam za takovýho mrazu? Počťáci jim určitě při stěhování netopěj. Vím o případu před asi 10 lety, že PPL přivezla elektrickej Thermal Trend žebřík plněnej Fritermem namíchaným na -3st.C a byl mrazem prasklej.
Ty houby jsou sice suchý na troud ale ...
Ty houby jsou sice suchý na troud ale ...
Jirka
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
Proč mi nemůže všechno chodit hned ?!!
- PotPalo
- Příspěvky: 4565
- Registrován: 13 kvě 2009, 02:00
- Bydliště: BA-Petržalka :(
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš že by stihli zmrznúť, hlavne pokiaľ sú medzi ďalšími zásielkami?
Zásielkovňa píše:2021-02-10 10:20:13 Príjem zásielky na podacom mieste Brumov-Bylnice, Družba 1216.
2021-02-10 14:45:01 Príjem zásielky na expedičnom depe Zlín, Malotova Budova 123.
2021-02-11 02:37:16 Príjem zásielky na expedičnom depe Bratislava, Kopčianska 92/A.
2021-02-11 15:12:40 Zásielka je pripravená na cieľovom výdajnom mieste Bratislava, Kutlíkova 13A.
2021-02-11 16:42:45 Výdaj zásielky príjemcovi.
Zlu sa neustupuje, proti zlu sa bojuje.
Přesně - kolik vody (co by mohla zmrznout) v nich asi zůstalo?Celeron píše:...
Ty houby jsou sice suchý na troud ale ...
Navíc - předvčírem a minulou noc ještě nebyla "taková kosa" jako tuto noc:
- Přílohy
-
- DMULTI-B1STIT01.gif
- Počasí: Štítná n.Vl. 11. a 12.2.2021
- (62.32 KiB) Staženo 43 x
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Zásilkovna (mj. tu máme k ní i extra vlákno):
- oceňuji především tu rychlost dodání. Sami vidíte: od podání až po předání (vyzvednutí) zásilky v Bratislavě uplynulo pouhých 30 hodin
- nejsou tu ovšem jen "samé přednosti"
Ale ať to tady nezasíráme zbytečným OT, vyjadřovat se k tomu budu raději v tom vlákně Jaké máte zkušenosti se Zásilkovnou)
- oceňuji především tu rychlost dodání. Sami vidíte: od podání až po předání (vyzvednutí) zásilky v Bratislavě uplynulo pouhých 30 hodin
- nejsou tu ovšem jen "samé přednosti"
Ale ať to tady nezasíráme zbytečným OT, vyjadřovat se k tomu budu raději v tom vlákně Jaké máte zkušenosti se Zásilkovnou)
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
- ignaciusjreilly
- Zablokován
- Příspěvky: 146
- Registrován: 30 čer 2020, 02:00
- ignaciusjreilly
- Zablokován
- Příspěvky: 146
- Registrován: 30 čer 2020, 02:00
Znovu otevírám toto vlákno.
I když loňská sezóna byla u mně poněkud slabá, přesto jsem zde několika kolegům sušené houby zasílal - avšak z důvodů tehdejší inflace (7,5%) jsem byl nucen ceny o cca 5% navýšit.
Letos se mně ozvali již 4 kolegové (1 dokonce už v červenci) - všechny jsem odkazoval až na pozdější dobu, až jak se houbařská sezóna nakonec vyvine.
Až do půle září to totiž u nás vypadalo (z důvodů sucha) nejenom špatně, ale spíš úplně katastrofálně - za celé léto velké NIC.
Až druhá polovina září a začátek října (takže "5 minut po dvanácté") nakonec kolik tolik sezónu zachraňovaly. To jsem houbařil velmi intenzívně.
Takže nakonec se mně podařilo něco hub nasbírat a nasušit. Na rozdíl od minulých let ale poněkud méně "janků" (křemenáčů), zato ale o to více "sináků" (kovářů - mj, nejlepší houby do omáček) - těch dokonce více, než kdykoliv v minulosti.
"Praváků" taky nemám tolik, kolik bych potřeboval, poněvadž když už konečně ta sezóna "vypukla", tak nastala "houbařská invaze". Houbařů bylo tolik (a nejenom našich-místních, ale i přespolních-přeshraničních), že to pak bývalo v lese jak "po rojnici". Když jsem např. přijel k lesu, už tam stálo třeba 10 aut - z toho 2 se ZL (Zlín) s-pé-zetkou a 8 Slováků - SPZ: TN (Trenčín), či IL (Ilava) Minulé 2 roky tomu tak nebylo (Covid) - byl zákaz přejezdu st. hranice
Poněvadž však i letos inflace (zasahující především ceny potravin, energií a paliv) roste mílovými kroky (cca 18%) jsem nucen i letos navýšit (loňské) ceny - u "praváků" o cca 10% a u "ostatních" o cca 5%
Takže kromě již zmíněných 4 kolegů bych mohl uspokojit i některé další zájemce.
Současná nabídka vypadá následovně:
Sušené houby:
- „pravák“ (hřib smrkový; dubový)
- „suchohřib“ (hřib hnědý)
- „sinák“ (hřib kovář)
dále menší množství
- „janek“ (křemenáč osikový; březový)
- „podborovák“ (klouzek sličný-modřínový)
- „kozák“ ( březový; habrový; topolový)
a nepatrné množství
- „stroček“ (trubkovitý)
- „liška“ (obecná)
Houbový prášek:
- „ze samotných praváků“
- „směska z ostatních“ (loňská novinka)
„Hořčák“ (hřib žlučník):
Na požádání mohu přibalit trošku nasušených, anebo drceného prášku z těchto (jinak „nejedlých“) hřibů – pro léčebné použití.
Přibalím pouze k jiné zásilce – gratis (tedy zdarma) !!!
Cena:
Sušené houby:
- „Pravák“ - napěchovaná sklenice 4L: 640,-Kč; 2L: 350,-Kč
- „Ostatní“ - napěchovaná sklenice 4L: 550,-Kč; 2L: 300,-Kč
Houbový prášek:
- „Z praváků“ - 50gr (obsah cca malé sklenice od dětské přesnídávky): 110,-Kč; 100gr: 200,-Kč; 200gr: 390,-Kč
- „Směs z ostatních“ - 50gr: 100,-Kč; 100gr: 190,-Kč; 200gr: 370,-Kč
Poštovné (doporučená zásilka; příp. balné):
Sušené houby:
- obsah 4L - baleno do kart. krabice ČP (v PE sáčku): 88,-Kč (ekonomické); 95,-Kč (prioritní)
- obsah 2L - baleno v menší krabici (v sáčku): 65,-Kč (ekonomické); 72,-Kč (prioritní)
- Jiné (větší) balení: jako „Doporučený balíček“; „Balík Na poštu“; „Balík Do ruky“ – dle dohody
Houbový prášek:
- jako příbal k sušeným houbám (malé množství, které se vejde) – bez navýšení poštovného
- při samostatné objednávce: cena za „Doporučené psaní“ + balné (bublink. obálka a zip sáček).
Poznámka (k poštovnému):
Poštovné dle tarifů ČP (od února 2023 může být zvýšeno).
Pokud by někdo trval na Zásilkovně, či Balíkovně a vyřídí si (a zaplatí) přepravné sám - mně pak zašle jen "kód" - mohu takto rovněž zaslat (sám to nevybavím - nemám u nich účet, ...)
Případní zájemci pište jako obvykle - nejlépe přes SZ. Pokud budu moci (zásoba vystačí), rád vyhovím - zašlu.
I když loňská sezóna byla u mně poněkud slabá, přesto jsem zde několika kolegům sušené houby zasílal - avšak z důvodů tehdejší inflace (7,5%) jsem byl nucen ceny o cca 5% navýšit.
Letos se mně ozvali již 4 kolegové (1 dokonce už v červenci) - všechny jsem odkazoval až na pozdější dobu, až jak se houbařská sezóna nakonec vyvine.
Až do půle září to totiž u nás vypadalo (z důvodů sucha) nejenom špatně, ale spíš úplně katastrofálně - za celé léto velké NIC.
Až druhá polovina září a začátek října (takže "5 minut po dvanácté") nakonec kolik tolik sezónu zachraňovaly. To jsem houbařil velmi intenzívně.
Takže nakonec se mně podařilo něco hub nasbírat a nasušit. Na rozdíl od minulých let ale poněkud méně "janků" (křemenáčů), zato ale o to více "sináků" (kovářů - mj, nejlepší houby do omáček) - těch dokonce více, než kdykoliv v minulosti.
"Praváků" taky nemám tolik, kolik bych potřeboval, poněvadž když už konečně ta sezóna "vypukla", tak nastala "houbařská invaze". Houbařů bylo tolik (a nejenom našich-místních, ale i přespolních-přeshraničních), že to pak bývalo v lese jak "po rojnici". Když jsem např. přijel k lesu, už tam stálo třeba 10 aut - z toho 2 se ZL (Zlín) s-pé-zetkou a 8 Slováků - SPZ: TN (Trenčín), či IL (Ilava) Minulé 2 roky tomu tak nebylo (Covid) - byl zákaz přejezdu st. hranice
Poněvadž však i letos inflace (zasahující především ceny potravin, energií a paliv) roste mílovými kroky (cca 18%) jsem nucen i letos navýšit (loňské) ceny - u "praváků" o cca 10% a u "ostatních" o cca 5%
Takže kromě již zmíněných 4 kolegů bych mohl uspokojit i některé další zájemce.
Současná nabídka vypadá následovně:
Sušené houby:
- „pravák“ (hřib smrkový; dubový)
- „suchohřib“ (hřib hnědý)
- „sinák“ (hřib kovář)
dále menší množství
- „janek“ (křemenáč osikový; březový)
- „podborovák“ (klouzek sličný-modřínový)
- „kozák“ ( březový; habrový; topolový)
a nepatrné množství
- „stroček“ (trubkovitý)
- „liška“ (obecná)
Houbový prášek:
- „ze samotných praváků“
- „směska z ostatních“ (loňská novinka)
„Hořčák“ (hřib žlučník):
Na požádání mohu přibalit trošku nasušených, anebo drceného prášku z těchto (jinak „nejedlých“) hřibů – pro léčebné použití.
Přibalím pouze k jiné zásilce – gratis (tedy zdarma) !!!
Cena:
Sušené houby:
- „Pravák“ - napěchovaná sklenice 4L: 640,-Kč; 2L: 350,-Kč
- „Ostatní“ - napěchovaná sklenice 4L: 550,-Kč; 2L: 300,-Kč
Houbový prášek:
- „Z praváků“ - 50gr (obsah cca malé sklenice od dětské přesnídávky): 110,-Kč; 100gr: 200,-Kč; 200gr: 390,-Kč
- „Směs z ostatních“ - 50gr: 100,-Kč; 100gr: 190,-Kč; 200gr: 370,-Kč
Poštovné (doporučená zásilka; příp. balné):
Sušené houby:
- obsah 4L - baleno do kart. krabice ČP (v PE sáčku): 88,-Kč (ekonomické); 95,-Kč (prioritní)
- obsah 2L - baleno v menší krabici (v sáčku): 65,-Kč (ekonomické); 72,-Kč (prioritní)
- Jiné (větší) balení: jako „Doporučený balíček“; „Balík Na poštu“; „Balík Do ruky“ – dle dohody
Houbový prášek:
- jako příbal k sušeným houbám (malé množství, které se vejde) – bez navýšení poštovného
- při samostatné objednávce: cena za „Doporučené psaní“ + balné (bublink. obálka a zip sáček).
Poznámka (k poštovnému):
Poštovné dle tarifů ČP (od února 2023 může být zvýšeno).
Pokud by někdo trval na Zásilkovně, či Balíkovně a vyřídí si (a zaplatí) přepravné sám - mně pak zašle jen "kód" - mohu takto rovněž zaslat (sám to nevybavím - nemám u nich účet, ...)
Případní zájemci pište jako obvykle - nejlépe přes SZ. Pokud budu moci (zásoba vystačí), rád vyhovím - zašlu.
Naposledy upravil(a) kokun dne 21 lis 2022, 21:30, celkem upraveno 1 x.
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Čtyřem (výše zmíněným) kolegům jsem před časem houby zaslal. Taky něco i mimo EB.
Ještě mi tady něco málo zbývá, takže bych ještě několika případným zájemcům mohl rovněž poskytnout.
Především:
"pravák" (as. bílý, tvrdý-tvrďák, dubák - h. smrkový, h. dubový) - jde o houby vhodné snad k jakékoli kulinářské úpravě. O ně bývá největší zájem - moc jich už nezbývá.
"sinák" ((as. modrák, máčňák, ... - h. kovář) - nejlepší hřib do omáček (ale i k jinému použití). Jen potřebuje poněkud delší tepel. úpravu - doporučuje se min. 15÷20 minut.
"suchohřib" (as. podhříbek, pančák, ... - h. hnědý) - vhodný do všech houb. jídel - podobně jako "pravák". Někdo ho preferuje, pro jeho výraznější vůni i před pravákem.
"směska" - mohu zhotovit i směsku z různých druhů sušených hub.
Taky mohu poskytnout "pravou valašskou s l i v o v i c i" - letošní, ale třeba i až víc než 20 let starou (archivní). Pálenou v Pěstitelské pálenici - v našem městě. Podrobnosti pouze přes SZ (PM) - tady to prosím nerozvádějte. Přestože si z ní stát vybírá nehoráznou daň (akcis - který každým rokem navyšuje) a je omezeno její množství/domácnost, tak její prodej zakazuje. Jaký paradox - např. oproti vinařům - i když i jim už omezuje jeho množství
Ještě mi tady něco málo zbývá, takže bych ještě několika případným zájemcům mohl rovněž poskytnout.
Především:
"pravák" (as. bílý, tvrdý-tvrďák, dubák - h. smrkový, h. dubový) - jde o houby vhodné snad k jakékoli kulinářské úpravě. O ně bývá největší zájem - moc jich už nezbývá.
"sinák" ((as. modrák, máčňák, ... - h. kovář) - nejlepší hřib do omáček (ale i k jinému použití). Jen potřebuje poněkud delší tepel. úpravu - doporučuje se min. 15÷20 minut.
"suchohřib" (as. podhříbek, pančák, ... - h. hnědý) - vhodný do všech houb. jídel - podobně jako "pravák". Někdo ho preferuje, pro jeho výraznější vůni i před pravákem.
"směska" - mohu zhotovit i směsku z různých druhů sušených hub.
Taky mohu poskytnout "pravou valašskou s l i v o v i c i" - letošní, ale třeba i až víc než 20 let starou (archivní). Pálenou v Pěstitelské pálenici - v našem městě. Podrobnosti pouze přes SZ (PM) - tady to prosím nerozvádějte. Přestože si z ní stát vybírá nehoráznou daň (akcis - který každým rokem navyšuje) a je omezeno její množství/domácnost, tak její prodej zakazuje. Jaký paradox - např. oproti vinařům - i když i jim už omezuje jeho množství
- Přílohy
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali