Majorán.
Moderátor: Moderátoři
Písek nedávej. Kup substrát pro výsev, nasyp do misky a semínka nasyp na povrch a přitlač. Majoránka nejlépe klíčí na světle, proto semínka nezasypávej zeminou. Dej do tepla, nejlépe 20-22°C. Jak začnou klíčit potřebují dostatek světla. Udržovat vlhké, ale nepřelívat. Takto vysévám majoránku už léta a roste jak divá.
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Jak ta "kytka" pozná, kde je nahoře, když je zasypaná? Aby mu nakonec nevylezly ven kořeny a zbytek neprorostl do sklepa...
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Je všeobecně známo, že když semínko položíš před zakrytím do špatné polohy, strom nebo kukuřice potom rostou třeba vodorovně nebo dokonce , jak píšeš , vzhůru nohama.
Proto mají jezeďácké sečky vždy tak pečlivě seřízené aplikační trysky aby zemedělci na lánech nesklízeli kořínky.
No a v přírodě, v lese , v tundře, tam kde to nemá kdo kontrolovat, tam funguje gravitační síla.
Proto mají jezeďácké sečky vždy tak pečlivě seřízené aplikační trysky aby zemedělci na lánech nesklízeli kořínky.
No a v přírodě, v lese , v tundře, tam kde to nemá kdo kontrolovat, tam funguje gravitační síla.
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem viděl maximálně v nějakým zámeckým parku, ale tam tomu museli sakra pomoct.
Na horizontální smrk v lese jsem ještě nenarazil (kromě těch složených větrem či dřevorubcem).
Na horizontální smrk v lese jsem ještě nenarazil (kromě těch složených větrem či dřevorubcem).
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Bude to případ od případu. Ale příroda si většinou poradí s obojím. Takový hrášek či okurka se nechával klíčit pod vlhkou gázou na světle. Ale klidně vzejdou i pod vrstvou hlíny.
Písek mi taky připadá nevhodný. "Substrát pro množení a výsev " prodávají už dlouho. A lidi ho kupují taky hodně dlouho. Což znamená, že to asi nebude podvod.
Některá semínka potřebují vymrznout, některá zase projít kouřem(simulace lesního či stepního požáru), některá musejí projít trávicím traktem,...
Písek mi taky připadá nevhodný. "Substrát pro množení a výsev " prodávají už dlouho. A lidi ho kupují taky hodně dlouho. Což znamená, že to asi nebude podvod.
Některá semínka potřebují vymrznout, některá zase projít kouřem(simulace lesního či stepního požáru), některá musejí projít trávicím traktem,...
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Třeba brambory jsem dřív skladoval ve sklepě ve tmě a v březnu už měly půlmetrový bílý antény a letěly do bioodpadu.
Tak jsem je začal skladovat v jiné místnosti, kde je světlo. Nijak silný, v okně je drátěný sklo na sever. Na jaře mají jen krátký zelený klíčky a to je přesně ten čas, kdy mně je zabaví otec a nacpe je do země. Nezelenají, jak někteří strašili.
Tak jsem je začal skladovat v jiné místnosti, kde je světlo. Nijak silný, v okně je drátěný sklo na sever. Na jaře mají jen krátký zelený klíčky a to je přesně ten čas, kdy mně je zabaví otec a nacpe je do země. Nezelenají, jak někteří strašili.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- ZdenekHQ
- Administrátor
- Příspěvky: 25593
- Registrován: 21 črc 2006, 02:00
- Bydliště: skoro Brno
- Kontaktovat uživatele:
Teplota je tam úplně stejná, sklep je sklep. A ty s půlmetrovýma anténama se už sakra blbě sází, navíc se vyčerpají do těch klíčků a je po nich prd.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Když jsme před víc jak třiceti lety vyměnili byt a k novému byla i zahrádka, tak manželka prvně sázela česnek - předtím ho vždycky sázela jen babka.
Podařilo se jí ho nastrkat do země opačně. Když jsme ho sklízeli, stonky to mělo jak čakany - zahnuté. Říkal jsem tehdy "staré": "Buď ráda, že ti ten česnek nevyrostl v Austrálii"
Podařilo se jí ho nastrkat do země opačně. Když jsme ho sklízeli, stonky to mělo jak čakany - zahnuté. Říkal jsem tehdy "staré": "Buď ráda, že ti ten česnek nevyrostl v Austrálii"
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
Jó Austrálie, to je její. Teď na Viasatu Explore nejraději sleduje hledače zlata.
Kdybychom tam bývali jeli na tu dovolenou, tak by se 100%-ně nevrátila - rozhodně by ji tam chytla ta "zlatá horečka". Taky si teď říkám: "Proč jenom jsme tam nejeli?"
Kdybychom tam bývali jeli na tu dovolenou, tak by se 100%-ně nevrátila - rozhodně by ji tam chytla ta "zlatá horečka". Taky si teď říkám: "Proč jenom jsme tam nejeli?"
Honza - kokúň
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali
__________________________
Žádný učený z nebe nespadl, ale pitomce jako by shazovali