Jsme to co jíme...
Moderátor: Moderátoři
- hafca
- Příspěvky: 4401
- Registrován: 27 črc 2004, 02:00
- Bydliště: 25km na západ od Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Stáhni si tenhle test pekáren, třeba se tam dozvíš víc. Případně se koukni na moje stránky. Dřív jsem se s tím dost zabýval, ale skončilo to na jednom osvědčeném receptu a do dalších pokusů už se mi moc nechce.
kejki
Ono záleží taky na tom, kolik toho droždí a jaké tam dáš. A ty směsi, ty jsou různé. Většinou v nich ale mají různé přísady na lepší kynutí, aby to bylo vláčné atd. Pak je to opravdu jak průmyslový chleba a cena je taky jinde.
Všechno je to ale o tom, co preferuješ a jaká ti vyhovuje chuť.
kejki
Ono záleží taky na tom, kolik toho droždí a jaké tam dáš. A ty směsi, ty jsou různé. Většinou v nich ale mají různé přísady na lepší kynutí, aby to bylo vláčné atd. Pak je to opravdu jak průmyslový chleba a cena je taky jinde.
Všechno je to ale o tom, co preferuješ a jaká ti vyhovuje chuť.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Náhodou jsem zjistil, že to co se pod názvem chlébprodává v síti Penny´s za 19.80/bochník, se chlebu silně podobá a je-li to čerstvé, ani se to od něj nedá rozeznat. S domácí bůčkovou pomazánkou nebo s Valmonetem se dá zapomenout na to, že žijeme v dobé náhražek.Cust píše:Jsem bohužel nucen žrát to čemu se říká chleba. Naštěstí
Smutnější je, že tradiční kysané zelí známé jako "Starokolínské Bašovo" (údajně tradičně kvašené v nádržích vytesaných ve skepech do skaního masivu) není k žrádlu, protože se tam dává dokvášet rozkvašené pseudozelí z Polska. Proč to nepěstujou na Kolínsku? Prý "qóta".
- kevin_mitnick
- Příspěvky: 1724
- Registrován: 20 kvě 2007, 02:00
Panove, docela hodne receptu na domaci chleb, navod na vlastni kvasek i testy pekaren najdete tady:
http://domacipekarny.dama.cz/.
Nekdy se oplati nechat se poucit od tech nasich zenskych...
Mimochodem, doma mam pekarnu Moulinex a chleba si pecu uz par let. Nejdriv jsem taky nadaval na kupovane smesi z Lidlu a delal (nekdy az zoufale neuspesne) pokusy. Pak mi znamy doporucil zdroj na perfektni chlebove smesi, ktere zena i decka miluji. Od te doby mi autak od UPS donese jednou za 2 mesice balik od bratru Slovaku a jsem maximalne spokojen.
Pokud mate nekdo zajem, kouknete sem http://mlyn-zrno.sk/. Nechci delat reklamu, ale maji i e-shop http://www.internetovypredaj.sk/index.p ... m1=4&o=122 a za rok a pul co od nich beru mouku jsem nemel duvod se nastvat...
http://domacipekarny.dama.cz/.
Nekdy se oplati nechat se poucit od tech nasich zenskych...
Mimochodem, doma mam pekarnu Moulinex a chleba si pecu uz par let. Nejdriv jsem taky nadaval na kupovane smesi z Lidlu a delal (nekdy az zoufale neuspesne) pokusy. Pak mi znamy doporucil zdroj na perfektni chlebove smesi, ktere zena i decka miluji. Od te doby mi autak od UPS donese jednou za 2 mesice balik od bratru Slovaku a jsem maximalne spokojen.
Pokud mate nekdo zajem, kouknete sem http://mlyn-zrno.sk/. Nechci delat reklamu, ale maji i e-shop http://www.internetovypredaj.sk/index.p ... m1=4&o=122 a za rok a pul co od nich beru mouku jsem nemel duvod se nastvat...
- hafca
- Příspěvky: 4401
- Registrován: 27 črc 2004, 02:00
- Bydliště: 25km na západ od Prahy
- Kontaktovat uživatele:
Crifodo
Kysané zelí jsme si začali dělat sami. Byl jsem pesimista jako Cust v případě chleba, ale jen do vyzkoušení. Je to úplně jednoduché a chuť předčila očekávání. Recept jsem našel na netu a reprodukovatelnost je 100% i v paneláku, kde bydlím.
Kysané zelí jsme si začali dělat sami. Byl jsem pesimista jako Cust v případě chleba, ale jen do vyzkoušení. Je to úplně jednoduché a chuť předčila očekávání. Recept jsem našel na netu a reprodukovatelnost je 100% i v paneláku, kde bydlím.
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
Haha, vždyť si ten článek četl, Cvrčovický majitel ani nevěděl, že to jde bez droždíCust píše:Nejde mi o zkušenost. Jde o to, že ze směsi to co pečeš není chleba. A z kvasnic se taky chleba nedělá - buchty třeba jo.
A ano, z té směsi je to jiné, ale neudusím se drobky druhý den, jako u kupovaného. jinak dělám ten basic recept z dámy - http://domacipekarny.dama.cz/rady.php?d=24, jen přimíchám trochu žitné mouky, ale i pšeničný jde, je to vlastně jako houska.
Naposledy upravil(a) kejki dne 19 bře 2011, 10:32, celkem upraveno 1 x.