Okurky ze Španělska

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

Okurky ze Španělska

#1 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nezdá se vám, že tahle věc se španělskými okurkami silně zavání velmi dobře promyšleným teroristickým činem ?

Zatím to řekl nahlas jen jeden člověk, ti ostatní mlčí a dělají, že neví.

P.S. Jinak u nás doma se okurky vždycky loupaly i za cenu ztráty "drahých" vitamínů, pro biožravce nepředstavitelná věc. Hezká trefa směr BIO
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

jandu
Příspěvky: 4509
Registrován: 06 úno 2007, 01:00
Bydliště: vých.slovensko

#2 Příspěvek od jandu »

... Až na to, že uhorky a španieli sú v tom nevinne.
Španielsko na nemcoch bude chcieť odškodné, a koľko malých podnikateľov so zeleninou malo na tom tiež stratu ....
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ano. Dva se hádají, třetí se směje.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tady totiž a hlavně nejde o Německo či Španělsko a okurky či rajčata, ale pokud se nenajde zdroj, tak o obecný strach z konzumace syrové zeleniny.

Hnojem se zalívaly okurky vždycky, tam problém určitě není. V jejich zpracování a honbě za "zdravím" už asi ano.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
tomasjedno
Příspěvky: 5634
Registrován: 11 říj 2008, 02:00
Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha

#5 Příspěvek od tomasjedno »

ZdenekHQ píše:P.S. Jinak u nás doma se okurky vždycky loupaly i za cenu ztráty "drahých" vitamínů
Kdykoliv mi v restauraci přinesou na talíři "oblohu" s neoloupanou okurkou, půlka požitku z pokrmu je pryč. Přijde mi to hrozně nekulturní a nechutné (i když chápu - není s tím žádná práce).

Andrea
Příspěvky: 9340
Registrován: 07 zář 2007, 02:00

#6 Příspěvek od Andrea »

Jaké nechutné? 8O Okurky neloupu a svoje zalévám matrošem ze žumpy.

Uživatelský avatar
tomasjedno
Příspěvky: 5634
Registrován: 11 říj 2008, 02:00
Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha

#7 Příspěvek od tomasjedno »

Pocity jsou pocity, s tím nic nenadělám. Taky mi přijde fuj jíst brouky, a jiní si na nich pochutnávají.

P.S. s matrošem ze své žumpy bych taky mentální problém neměl :D

Uživatelský avatar
FRANSIMOR
Příspěvky: 643
Registrován: 06 bře 2007, 01:00
Bydliště: Teplice nad Metují
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od FRANSIMOR »

nemci dnes řekly,že se spletly-tož tak nějak podivné.No jen si tak říkam-z kterých zemí se ještě dají dovážet a cítí se málo vývozní?koho napadlo využít náhlou střevní bakterii doví z čeho k tomu aby "ty naše okurečky šly na obyt" a ty španělský takto zlikvydovat.... :roll:

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#9 Příspěvek od Crifodo »

ZdenekHQ píše:Nezdá se vám, že tahle věc se španělskými okurkami silně zavání velmi dobře promyšleným teroristickým činem ?
Před okurkama tu byly šílený krávy, ptačí chřipka, blbnutí s tamiflu. Ztráty na životech byly řádově deset lidí na Evropu. Kolik se jich denně potluče v autech a kolik jich ročně umře na kouření, kdo to řeší?

Zrůdné je to, že za pár hodin systém ví, že okurek se na území státu prodalo 114. Buď je to dobře placená armáda darmošlapů, co si tahá údaje z nosu, nebo armáda fízlů. Co je horší.

Lidstvo žilo v blízkosti hnoje od pravěku, takže to, že přežilo, asi o něčem svědčí. Skleníkoví kripli z klimatizovaných kukaní pak můžou mít problém, to je pravda, přešlechtili se. Zajímavější faktor by byly biologické změny po chemizovaném žrádle a po generaci nadužívání antibiotik.

Uživatelský avatar
tomasjedno
Příspěvky: 5634
Registrován: 11 říj 2008, 02:00
Bydliště: ZZ9 Plural Z Alpha

#10 Příspěvek od tomasjedno »

Crifodo píše:...Skleníkoví kripli z klimatizovaných kukaní pak můžou mít problém, to je pravda, přešlechtili se...
No jo, ale blbě se jim vysvětluje, že mají smůlu a mají se vymazat z lidského genofondu.

Uživatelský avatar
pajosek2
Příspěvky: 3992
Registrován: 24 úno 2007, 01:00
Bydliště: Zlínsko
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pajosek2 »

Andrea píše:Jaké nechutné? 8O Okurky neloupu a svoje zalévám matrošem ze žumpy.
A nevadí Ti na nich ty zbytky hajzlpapíru? :lol:
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.

Uživatelský avatar
mtajovsky
Příspěvky: 3694
Registrován: 19 zář 2007, 02:00
Bydliště: Praha

#12 Příspěvek od mtajovsky »

Neoloupané okurky jsou pěkný humus jak na pocit v ústech, tak hygienicky. Ze slupky nikdy dokonale nevymyjete zbytky postřiku a hlavně plísně, které tam vegetují. Taky je pravda, že neznám restauraci, kde by okurky před nakrájením do salátu oloupali. To by panu kuchaři jiste pracky upadly a hlavně se tak slukpka prodá (na váhu).

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#13 Příspěvek od Crifodo »

šopský salát se od stvoření světa dělá zásadně z neloupaných okurek, má to specifickou chuť barvu a tuhost, s oloupanou by to bylo rozbředlé svinstvo. Totéž ředkvičky atd.
Ad hnojení lidskými sračkami:
Fekálie lze v zásadě kompostovat. Z hygienických důvodů je však nutné zajistit teplotu nad 65°C nejméně po dobu 6 dnů. Důležité je také dodržovat základní zásady kompostování (dobrá surovinová skladba, překopávání apod.), aby se bioodpady (včetně fekálií) přeměnily v kompost. Při hnojení čestvými nebo nerozloženými zbytky fekálií může dojít k infekci hnojeného ovoce či zeleniny.

To je Elektrobastlírna jak řemen! :twisted:

Uživatelský avatar
mtajovsky
Příspěvky: 3694
Registrován: 19 zář 2007, 02:00
Bydliště: Praha

#14 Příspěvek od mtajovsky »

Ředkvičky jsou něco jiného, tam to nevadí. Rajčata nejím (fuj), takže šopský salát a podobné humusy^2 a navíc s neoloupanými okurkami fakt neé. :D
I když třeba zde se píše o oloupané okurce.

Na druhou stranu klasický okurkový salát ve sladkokyselém nálevu (jemně postrouhané okurky) je se slupkou opravdu jen pro otrlé. :twisted:

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#15 Příspěvek od Crifodo »

mtajovsky píše: Na druhou stranu klasický okurkový salát ve sladkokyselém nálevu (jemně postrouhané okurky) je se slupkou opravdu jen pro otrlé. :twisted:
Jsi příliš přecivilizovaný... :twisted:
i když... http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2009070601
Babicova legendární voctovka je už pojem.
Když salát z okurky, tak kefír nebo kysaná smetana, pepř, sůl. Sladkokyselý výluh z utrápených okurek připomíná utopenou medúzu :D

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“