Jsme to co jíme...

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
keemo
Příspěvky: 4996
Registrován: 10 zář 2007, 02:00
Bydliště: Ostrava, Bratislava

#76 Příspěvek od keemo »

hehe povodom som Bratislavcan :D no poznam to tam len z videnia lebo po tej ceste chodime k babke.a myslim ze aj okolo "kocky" chodime.

Uživatelský avatar
MAJO39
Příspěvky: 90
Registrován: 17 led 2009, 01:00
Bydliště: Piešťany

#77 Příspěvek od MAJO39 »

Ja som si bol dnes mlieko nacapovat z toho automatu pri kocke, lebo v PT-cku sa im akurat pokazil. :) Pri kocke je ten automat vonku, takze mozes ist na mlieko kludne aj v noci. :D

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#78 Příspěvek od EKKAR »

Děte už do (_!_) s tím mlíkem, furt...!!!

Kdybyste radši řekli, kde se dá načepovat borovička nebo slivka, to by byla věc!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Uživatelský avatar
kevin_mitnick
Příspěvky: 1724
Registrován: 20 kvě 2007, 02:00

#79 Příspěvek od kevin_mitnick »

Jo, tak slivka nebo borovicka.

Tak budto si ji muzes koupit v kazdym suprmarketu a na rozdil od mlika dokonce i u pumpy, nebo kdyz chces kvalitu tak muzes teoreticky skombinovat medeny kotel a nekolik vhodne tvarovanych a propojenych medenych trubek... :wink:

Uživatelský avatar
Crifodo
Příspěvky: 14471
Registrován: 11 říj 2005, 02:00

#80 Příspěvek od Crifodo »

Ekkare, u nás mají čepovaný rum a ještě nějaké patoky, za cenu která už zdálky signalizuje "kvalitu"... je to malý krámek se vším možným. Otázka je, jak se tím řeší kolkování...
O čepovaném vínu v různých prodejnách zeleniny ovoce škoda mluvit, z hlediska kvality.
Kolik té slivovice vypiješ, že tak trojčíš? :twisted: mně stačí lahev nebo dvě na rok, zčásti jako meducína. Dostanu ji uzavřenou, do procesu mezi palírnou a mnou nikdo nevleze :roll:

Uživatelský avatar
JirkaH1
Příspěvky: 43
Registrován: 05 lis 2007, 01:00
Bydliště: Kousek od Ústí nad Orlicí

#81 Příspěvek od JirkaH1 »

Ekkare, automat na pivo máš na cyklostezce z UO do Letohradu :-)

Uživatelský avatar
EKKAR
Příspěvky: 29689
Registrován: 16 bře 2005, 01:00
Bydliště: Česká Třebová, JN89FW21

#82 Příspěvek od EKKAR »

No konečně se tahle diskuse začíná ubírat bastlířsky správným směrem... :arrow: :!: :idea: :!:
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...

A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!

Zirafka
Příspěvky: 819
Registrován: 20 srp 2006, 02:00

#83 Příspěvek od Zirafka »

Tož mě by spíše zajímalo, kde je automat na sejra nebo součástky :-)

Vhodím minci, vložím co chci a z automatu vypadne pytlík s kvalitními součástkami za pár korun :-)

No nic, asi mi měkne mozek...

Uživatelský avatar
rnbw
Příspěvky: 32312
Registrován: 21 bře 2006, 01:00
Bydliště: Bratislava

#84 Příspěvek od rnbw »

To by sa hodilo - niekedy potrebujem nejaku suciastku v sobotu o jedenastej vecer :D

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od ZdenekHQ »

Dlouho nebyla řeč o mlíku... :D

Před časem tady rozváželi domácí mlíko od krávy, jenže najednou bum a začali do toho dávat nějakou antibakteriální sračku, že z toho nešel udělat jogurt, i když se přidal metrák živý kultury. Když jsem se zeptal, co v tom je, nikdo nevěděl. V tu chvíli jsem je poslal do pr*ele, že neznámý antibiotika konzumovat nebudu. Tak aby tak brzo nedopadly i ty výdejní automaty na čerstvé mléko, až se v létě trošku oteplí...

P.S. Já kašlu na jogurty, jen jsem se chtěl propracovat k domácímu uzenýmu sýru....
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#86 Příspěvek od kejki »

K sýru přes jogurt? na to se používá syřidlo, ne?

Uživatelský avatar
ZdenekHQ
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 25593
Registrován: 21 črc 2006, 02:00
Bydliště: skoro Brno
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ne na všechny, ale na ten, co jsem plánoval já, tak samozřejmě ano.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]

Uživatelský avatar
kejki
Příspěvky: 2270
Registrován: 10 lis 2009, 01:00
Bydliště: u Velvar, mezi D8 a R7

#88 Příspěvek od kejki »


Uživatelský avatar
pajosek2
Příspěvky: 3992
Registrován: 24 úno 2007, 01:00
Bydliště: Zlínsko
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od pajosek2 »

Oživuju tohle téma,protože mám problémy s bramborákem. Nevím už co vymyslet,protože se nám nedaří udělat fakt dobrý. Chuťově není problém,ale ta struktura.Už jsem vyzkoušel všechno,co mne napadlo.Strouhal jsem část na hrubém,část na jemném struhadle,kombinoval jsem syrové i uvařené brambory,přidával nastrouhané jabko a furt je to po krajích vysušené a tvrdé.Krůůůci,šak když někde koupím hotový bramborák,tak ho mají vláčný jak mladou babu,ale já nic.
Nevíte někdo nějakou fintu,aby byl po celé ploše stejně usmažený? dělám na plynu. Recept klasický zemáky,vajíčko,mouka,česnek,majoránka,pepř,sůl.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.

Uživatelský avatar
ok1hga
Příspěvky: 11485
Registrován: 28 lis 2006, 01:00
Bydliště: Česká Třebová

#90 Příspěvek od ok1hga »

místo hladké mouky zkus hrubou mouku, to je taky dobrý.

a tvrdá kůrčička na okraji je pouze u čerstvých bramboráčků . . . .
když je necháš do druhého dne v lednici a pak ohřeješ, bude to přesně jak
popisuješ . . . .

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“